Storytelling Festival Nijmegen

Meneer Otis

donderdag
07 dec

aanvang om 20:00

Karolingenzaal

Theater

Tickets kopen
« vorige

Over deze voorstelling

Van donderdag 7 tot en met zaterdag 9 december presenteert Meneer Otis een programma vol storytelling, met hier en daar spoken word, muziek, dans en een beetje comedy. De voorstellingen gaan in op thema’s uit onze diverse en kleurrijke samenleving; denk aan herkomst en identiteit, diversiteit, je plek zoeken en je plek vinden.

Meneer Otis nodigt je uit om met hen kopje onder te gaan in alle verhalen. Voor elke avond kun je een passe-partout kopen, voor enkele voorstellingen in het weekend zijn losse tickets beschikbaar.

lees meer

Programma donderdag 7 december

20:00-21:00 | Femi van Elshuis - Ik wil wit zijn

Ik wil wit zijn
Waar kom ik vandaan?
Doet dat ertoe?
Voel ik mij thuis in Nederland?
Hoor ik mij thuis te voelen in Nederland?
Hoor ik mij thuis te voelen in Suriname?
Hoor ik mij thuis te voelen in Ghana?
Dromen witte mensen ook van zwart zijn? 
Moeten dromen realistisch zijn?
Waarom heb ik het alleen maar over zwart en wit? 
Geef ik te veel betekenis aan kleur?
Is dat mijn schuld?
Is je af en toe ergens niet thuis voelen 
genoeg om je ergens welkom te voelen?

Een solovoorstelling met storytelling, spoken word en een hele hoop vragen van actrice Femi van Elshuis waarin zij onderzoekt wat haar ‘zwart zijn’ betekent. Zowel voor haarzelf als voor een buitenwereld die steeds duwt en trekt aan een zelfbeeld dat tot rust wil komen.

Aansluitend vind er een nagesprek plaats onder leiding van Crystal Hassell

21:30-22:30 | Hala Salem - Saffron

Persoonlijke zoektocht naar het lichaam als thuis. Als jouw land bezet land is en als jouw lichaam steeds ter discussie wordt gesteld? Als Palestijnse en als danseres die te mannelijk is om vrouwelijk te zijn en te vrouwelijk is om mannelijk te zijn? Waar vind je dan een thuis?

Choreograaf en danser Hala Salem, geboren en getogen in Deir Hanna, vond dat in haar lichaam en neemt je mee in haar verhalende en fysieke dans. Saffron is een coming of age verhaal over het vormen van je identiteit.  Hoe leer je van jezelf houden? Op de baanbrekende mix van Arabische folk en elektronica van Lynn Adib hervindt Salem haar lichaam als een thuis. Een heilige plek die zweeft tussen mannelijkheid en vrouwelijkheid, tussen hechting en onthechting, tussen haarzelf vinden en verliezen. Samen met Storytelling Centre en CC Amstel coproduceert What You See Festival dit persoonlijke werk over het lichaam als bron van geborgenheid.

What if your country is occupied land and if your body is always questioned? As Palestinian and as a dancer who is too masculine to be feminine and too feminine to be masculine? Hala Salem found that in het body on Lynn Adib's groundbreaking blend of Arabic folk and electronica.

LET OP: de kaartverkoop loopt extern.

* Deze productie valt onder de gastprogrammering van de Lindenberg.

Storytelling Festival Nijmegen

Het Storytelling Festival Nijmegen vindt plaats van 7 tot en met 9 december 2023 in samenwerking met Cultuurhuis De Lindenberg, Storytelling Centre Amsterdam en Gemeente Nijmegen.

Klik hier voor meer informatie.

Assistentie bij je bezoek 

Heb jij behoefte aan assistentie? Bijvoorbeeld omdat je een fysieke uitdaging hebt, in de zaal graag dicht bij de deur wil zitten of graag naar de zaal begeleid wordt? Stuur dan een mailtje met je hulpvraag naar c.geurts@delindenberg.comMeer informatie over toegankelijkheid.

Normaal € 20,00 / CJP € 15,00 / Student € 15,00

Storytelling Festival Nijmegen - Meneer Otis
Vanaf € 15,-
Tickets kopen