Symposium UNIEK Talent

Stichting UNIT Academie

vrijdag
31 mrt

aanvang om 13:30

Lindenbergzaal

Lezing

Tickets  kopen
« vorige

Over deze voorstelling

Stichting UNIT Academie in Nijmegen bestaat 15 jaar en gaat dit vieren met een symposium waarbij zij zich richten op het talent van volwassen mensen met autisme met een normale tot hoge intelligentie. Het symposium is voor iedereen die zin heeft in een interessante middag, wil genieten van mooie kunst en graag meer wil weten over talent bij mensen met autisme en hoe je deze zelf, als vriend, familielid, collega of als werkgever meer tot bloei kan laten komen. 

lees meer

Inloop is vanaf 13.00 tot 13.30. Het symposium vindt plaats van 13.30 tot 17.00 uur. Na afloop is er de mogelijkheid na te praten tijdens een borrel.

Sprekers zijn o.a. Annelies Spek (het hoofd van het Autisme Expertise Centrum), Judith Visser (schrijver van o.a. Zondagskind, een autobiografische roman over opgroeien met autisme), Robin Bleeker (dichter, liedschrijver en cabaretier), en een werknemer en werkgever die het onderwerp vanuit werkperspectief belichten. Hugo Borst (eigenaar van Galerie Weisbard in Rotterdam, gespecialiseerd in outsider art) zal in gesprek gaan met de sprekers.

Over de Stichting UNIT Academie

Sinds de oprichting in 2007 heeft de stichting ruimte geboden aan ruim 160 (jong) volwassenen met een talent en interesse voor kunst of vormgeving en een vorm van autisme of aanverwante problematiek. De stichting helpt deze “kunstenaars in de dop” om de weg te vinden in hun artistieke en persoonlijke ontwikkeling via de taal van de kunst en onder persoonlijke begeleiding van professionele kunstenaars en vormgevers. De Stichting UNIT Academie bestaat uit een atelier op de St. Canisiussingel in Nijmegen en een winkel in de passage Molenpoort. 

www.unitacademie.nl

* Deze productie valt onder de gastprogrammering van de Lindenberg.

Assistentie bij je bezoek 

Heb jij behoefte aan assistentie? Bijvoorbeeld omdat je een fysieke uitdaging hebt, in de zaal graag dicht bij de deur wil zitten of graag naar de zaal begeleid wordt? Stuur dan een mailtje met je hulpvraag naar c.geurts@delindenberg.comMeer informatie over toegankelijkheid.  

Normaal € 20,00

Symposium UNIEK Talent - Stichting UNIT Academie
Vanaf € 20,-
Tickets  kopen

Onze afdeling Cursusadministratie is tijdelijk niet telefonisch bereikbaar op vrijdag. De afdeling is maandag t/m donderdag van 10.00 tot 16.00 uur bereikbaar op 024 - 327 39 22.