The Gents

Ik zou wel eens willen weten

zaterdag
25 jun

aanvang om 16:00

Lindenbergzaal

Concert

Tickets  kopen
« vorige

Over deze voorstelling

Jules de Corte was een dichter die prachtige liederen schreef en een componist met gevoel voor taal. Met zijn ‘trucagemanipulaties’ voor de radio, 'kritische beschouwingen' en een oeuvre van zo’n vierduizend liedjes, heeft hij een onuitwisbare indruk achtergelaten. Vocaal ensemble The Gents - o.l.v. Annemiek van der Ven, pianist Bert van den Brink en jazz- en popzanger Henk Kraaijeveld - en een projectkoor met blinden en slechtzienden brengen een ode aan deze icoon van het Nederlandse lied: Ik zou wel eens willen weten.

lees meer

Meerstemmige zettingen van de liederen worden afgewisseld met solo’s van Kraaijeveld, a-cappellarepertoire met liederen met pianobegeleiding door Van den Brink. Al dan niet met improvisatie reflecteren Van den Brink en Kraaijeveld ook op de liederen van De Corte. We spiegelen zijn werk met liederen van de vroege renaissancecomponist Constantijn Huygens. Werken van diens ‘tijdgenoot en liedschrijver van overzee’ John Dowland en contemporain Ludwig Senfl zijn gekozen als nadere inkleuring van dit programma.

Een visuele beperking hoeft het actief of passief genieten van muziek niet in de weg te staan, dat is ook te merken tijdens het samen zingen met het projectkoor. Om een aantal drempels voor concertbezoek weg te nemen, maken we de website (www.thegents.nl), de concerten en het programmaboekje toegankelijk.

Er is een mooie samenwerking met de Gelderse BlindenStichting en Oogvereniging Gelderland voor dit concert. Er zijn voor mensen met een visuele beperking en hun begeleider voordelige kaarten beschikbaar, samen voor €10,- per koppel. Aanmelden hiervoor kan bij: gelderland@oogvereniginging.nl. Telefonische informatie bij Reenine Oortman (secretaris) 06 20 74 88 17 of Jeroen van Dijk (voorzitter) 06 53 13 48 22. Voor een leuk middagje uit zie ook de informatie in de Nieuwsbrief Oogvereniging Gelderland. Meer informatie via gelderland@oogvereniging.nl.

Twee regels uit een gedicht dat speciaal voor dit project geschreven werd:

Geef de wormen een dansvloer in de grond,
zorg voor bossen die ongezien blijven

Door: Hanneke van Eijken

Kortingen

Voor studenten geldt een last-minute prijs van € 10,- per kaartje. Lees meer over deze en andere kortingen

Normaal € 20,00 / CJP € 18,50 / 65+ € 18,50 / Student € 18,50 / Cursist € 18,00

The Gents - Ik zou wel eens willen weten
Vanaf € 18,-
Tickets  kopen
Het actuele cursus- en theateraanbod loopt tot de zomer.
Op 1 juni komen de voorstellingen en cursussen die vanaf september starten online.
Houd de website in de gaten.