Words on War

Herdenking 80 jaar Market Garden

maandag
16 sep

aanvang om 20:00

Steigerzaal

Lezing / Muziek

Bestellen
« vorige

Over deze voorstelling

Het woord is aan de (woord-)kunstenaars! Met woorden die ons mee terugnemen naar september 1944, hebben we tijdens de muzikale vertelavond Words on War aandacht voor operatie Market Garden. Tijdens een avondvullend programma onder leiding van theatermaker en historicus Tijmen Dokter hoor je dagboekfragmenten over Market Garden en brengen (lokale) makers dichtkunst, muziek, beeld en storytelling naar het podium. 

Words on War is een programma van de Lindenberg & Meneer Otis. Deze activiteit vindt plaats in het kader van 80 jaar vrijheid als onderdeel van het programma Vrijheid in Gelderland met medewerking van de Gemeente Nijmegen en Provincie Gelderland. 

Bij deze activiteit ontvang je gratis een consumptie na afloop van de voorstelling. 

Herdenking operatie Market Garden

In september 2024 herdenken we in Nijmegen operatie Market Garden die plaatsvond van 17 tot 25 september 1944. Om hier met aandacht bij stil te staan vinden er in de stad allerlei initiatieven plaats, waaronder de lezing Niemand die het ziet van Huib Modderkolk op maandag 9 september, de muzikale vertelavond Words on War op maandag 16 september, de lezing Inheemse bevrijders op dinsdag 17 september en de voorstelling Als Vrijheid Zoveel Jaar Kan Duren op donderdag 19 september. Deze activiteiten vinden allen plaats in Lindenberg Cultuurhuis in het kader van ’80 jaar Vrijheid’. 

Assistentie bij je bezoek 

Heb jij behoefte aan assistentie? Bijvoorbeeld omdat je een fysieke uitdaging hebt, in de zaal graag dicht bij de deur wil zitten of graag naar de zaal begeleid wordt? Stuur dan een mailtje met je hulpvraag naar c.geurts@delindenberg.com. Meer informatie over toegankelijkheid.

Normaal € 3,00

Words on War - Herdenking 80 jaar Market Garden
Vanaf € 3,-
Bestellen