Wunderbaum

The Clowns Convention

dinsdag
10 jan

aanvang om 20:00

Schouwburg Nijmegen

Toneel en muziektheater

Tickets kopen
« vorige

Over deze voorstelling

In een wervelende show gaat een groep internationale clowns op zoek naar een weg uit de crisis. Kunnen de clowns de mensheid redden van de ondergang? Hebben zij met hun patent op humor de laatste strohalm tegen polarisering in handen?

lees meer

De acteurs van Wunderbaum en Theaterhaus Jena trekken voor deze voorstelling zelf het clownspak aan en gaan op zoek naar de clown in zichzelf. Op de muziek van beatboxer en muzikant Joost Maaskant (a.k.a. MAASK) presenteren zij nog nooit eerder vertoonde clownsacts en onderzoeken of deze nog wel relevant zijn. Met de opkomst van de horror clown en het verdwijnen van het circus is de reputatie van de clown in gevaar. Worden ze nog wel serieus genomen? Zit de maatschappij nog wel te wachten op die confronterende spiegel?

We want you to join our army

And if you think we are just clowns you’re wrong.

You are the biggest clown yourself.

van en met: Walter Bart, Pina Bergemann, Wine Dierickx, Matijs Jansen, Joost Maaskant, Leon Pfannenmuller, Maartje Remmers, Marleen Scholten en Hanneke van der Paardt | muziek: Joost Maaskant | regie-assistent: Koen Verheijden | speciale dank aan: Enrico Bonavera, Aus Greidanus Sr., Paul du Bois-Reymond en the Zona K residency in Milan | co-producent: Theater Rotterdam |

Mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten en Fonds Podiumkunsten

LET OP: deze voorstelling vindt plaats in Stadsschouwburg Nijmegen.  

Recensies

Volkskrant ★★★★★:
"In het unieke The Clowns Convention reflecteren gefrustreerde clowns op de staat van theater en amusement"

Theaterkrant:
"Felliniaans circusspektakel toont fantastische veerkracht van theater"

 

Programma voor de Stad

Deze voorstelling is onderdeel van ons programmaonderdeel Programma voor de Stad, waarin we samen met de Stadsschouwburg en LUX extra voorstellingen programmeren die een plekje in de stad verdienen. Wil je meer Programma voor de Stad? Kijk dan op onze Programma voor de Stad-pagina.

Wunderbaum - The Clowns Convention
€ 0,-
Tickets kopen