Young Gangsters

Old Gangsters Never Die

Omschrijving

YoungGangsters - Old Gangsters Never Die

YoungGangsters presenteert: de nieuwe groots opgezette locatievoorstelling Old Gangsters Never Die. Het theatergezelschap maakte de afgelopen jaren met hun eigen kenmerkende rauwe ‘vechttheater’ furore op festivals als Oerol, Lowlands en Over het IJ. Voor dit nieuwe spektakel gaat YoungGangsters o.a. de samenwerking aan met de eigenzinnige acteur Ko van den Bosch.

Wat kun je verwachten van Old Gangsters Never Die? Mad Max meets Sylvester Stallone in keihard actie-theater! YoungGangsters gaat dit keer de strijd aan met leeftijd. In een tijd waarin verjonging en innovatie het hoogste goed is, brengt YoungGangsters met Old Gangsters Never Die een ode aan de oudere generatie. Een rauwe voorstelling, maar ook:  héél hard lachen.

YoungGangsters bestaat uit regieduo Lotte Bos en Annechien de Vocht, ook wel de ‘Tarantino’s van het Nederlands toneel’ genoemd. De voorstellingen van YoungGangsters zijn een ware beleving. Op unieke locaties middenin de stad en op festivals presenteren zij hun eigen herkenbare energieke vorm, filmische beeldtaal en fysieke speelstijl. Geïnspireerd door Dogtroep en het Spaanse La Fura Dels Baus, zetten ze de locatie naar hun hand. Zodra YoungGangsters ergens neerstrijkt, zorgt dit voor reuring in de stad! YoungGangsters maakte eerder o.a. Guess Who’s Back, Jesus is my Homeboy & The New Rambo Generation.

Theaterkrant**** over Old Gangsters Never Die: “een heerlijke pastiche op zowel de over-de-top actiefilm als op een theaterpraktijk waarin dienstjaren niet per definitie kwaliteit garanderen”.

Old Gangsters Never Die wordt zes avonden (en één zondagmiddag)  uitgevoerd tijdens de Zomerfeesten,  in  een speciaal openluchttheater  op Festival op ’t Eiland. Tickets zijn inclusief consumptie. Deze voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Let op: Old Gangsters Never Die is een voorstelling met flinke knallen, schoten en explosies. Geen paniek: dat hoort erbij!

Concept en regie: Lotte Bos en Annechien de Vocht | spel: Ko van den Bosch, Niek van der Horst, Nick Bos, Julia van der Vlugt | Decor: Mats Boswijk | Dramaturgie: Floris van Delft

Deze productie wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Details

  • zondag 16 juli
  • 15:00 uur
  • Toneel en muziektheater
  • Op 't Eiland
Terug naar overzicht

Prijzen

Normaal
€ 13,50
In mijn agenda plaatsen
Google agenda | ICalendar