YoungGangsters

The Poverty Peepshow

woensdag
12 okt

aanvang om 20:00

Hubert

Toneel en muziektheater

Tickets  kopen
« vorige

Over deze voorstelling

Met televisieprogramma’s als Een dubbeltje op z’n kant en Effe geen cent te makken als voorbeeld, zet theatergroep YoungGangsters armoede in als een zinderende attractie.

In The Poverty Peepshow wordt armoede een ware belevenis. Je ruikt de schimmel in een verkrotte woning, voelt de druppels van het lekkende dak en hoort de knorrende magen. Je bent getuige van een live huisuitzetting en zit vooraan bij de hartverscheurende strijd tussen de deerniswekkende bewoners van het pand en de onverbiddelijke handhavers van de wet.

In de talloze armoede-realityshows verlekkeren de kijkers zich aan de ellende van anderen. Deze ‘Poverty Porn’ is bijzonder kwetsend voor iedereen met financiële problemen en versterken het vertekende beeld van armoede. Met The Poverty Peepshow legt YoungGangsters de mechanismes van deze beeldvorming bloot, maar niet zonder er zelf een slaatje uit te slaan.

concept & regie: Annechien de Vocht | tekst: Michael Bijnens en YoungGangsters | spel: Barry Emond, Jatou Sumbunu, Judith van den Berg en Rutger Remkes | dramaturgie: Marijn van der Jagt

Met dank aan Stella de Swart, Jibbe Willems, Esther Lagendijk, Emiel Martens en Wouter Oomen van expertise centre Humanitian communication, Maurice Danel, Els Annegarn en Stichting Doras.

lees meer

Over YoungGangsters

YoungGangsters maakt al ruim 10 jaar ‘actietheater’: een zelfontwikkelde theatervorm waarin ze hun liefde en fascinatie voor geënsceneerd Hollywoodfilmgeweld vertalen in voorstellingen vol slapstickgevechten, beeldspektakel en special effects. De voorstellingen van YoungGangsters gaan over het individu dat zich staande probeert te houden in de gewelddadige storm van meningen, massamanipulatie en (fake)nieuws: maatschappelijke thema’s, verpakt in opzwepend entertainment.

www.younggangsters.com

Recensies

Theaterkrant (keuze van de criticus):
“Scherpe satire over schuld en schaamte” (…) “The Poverty Peepshow een pijnlijk actuele experience die iedere politicus zou moeten ondergaan.”

Trouw ★★★★:
“een uitbundige uitwisseling tussen een sexy deurwaarder, bewegende objecten, een gefrustreerde telefoon, een buikige spiderman en een zeventiende-eeuwse pijproker.”

De Volkskrant ★★★: 
“verrassend is het slot. […] De pruiken, dikmaakpakken en platte accenten verdwijnen om ons zo zicht te geven op een echt verhaal over armoede.”

Externe locatie & kledingadvies

LET OP: deze voorstelling vindt plaats bij creatieve broedplaats Hubert. 

St. Hubertusstraat 10
6531 LB  Nijmegen

Deze locatie is wel overdekt maar niet verwarmd. We adviseren daarom een dikke jas aan te trekken. 

Achtergrondinformatie

Wil je meer weten over deze voorstelling? Lees of beluister dan de volgende achtergrondverhalen: 

het interview van regisseur Annechien de Vocht met de Volkskrant
de column van The Poverty Peepshow-acteur Barry Emond over zijn tijd in de schuldhulpverlening
de podcast 'Voor het Applaus' waarin Barry Emond en Annechien de Vocht vertellen over de totstandkoming van deze voorstelling

Programma voor de Stad

Deze voorstelling is onderdeel van ons programmaonderdeel Programma voor de Stad, waarin we samen met de Stadsschouwburg en LUX extra voorstellingen programmeren die een plekje in de stad verdienen. Wil je meer Programma voor de Stad? Kijk dan op onze Programma voor de Stad-pagina.

Normaal € 19,00 / CJP € 17,50 / 65+ € 17,50 / Student € 17,50

YoungGangsters - The Poverty Peepshow
Vanaf € 17,50
Tickets  kopen