Toptalenten

De beste voorbereiding op een kunstvakopleiding

Voorbereiding kunstvakonderwijs

Overweeg jij van kunst je vak te maken? Wil je graag naar de toneelschool, het conservatorium of naar een kunst -of dansacademie? Dan vind je bij de Lindenberg cursussen die de perfecte voorbereiding zijn! We zetten ze even voor je op een rij:

Voorbereiding Kunstvakonderwijs Theater (LOT)

Wil je onderzoeken of je van theater je vak wilt maken? Dan kun je terecht bij de voorbereiding kunstvakonderwijs theater (LOT): hét oriëntatiejaar voor jongeren met ambitie. De LOT is de ultieme voorbereiding op een auditie bij een toneelschool. Door het intensieve lesprogramma – je bent elke zaterdag van 10.00-17.00 op de Lindenberg - krijg je beter inzicht in jouw eigen theatrale vaardigheden en kom je erachter of het theatervak echt iets voor je is. Een auditie maakt onderdeel uit van deze cursus.

Voorbereiding kunstvakonderwijs Beeldend

Op het gebied van beeldende kunst is onze jongerenacademie beeldend 15+ een hele goede voorbereiding voor een kunstacademie! In wekelijkse lessen van 2,5 uur krijg je uiteenlopende lessen in tekenen, model schilderen, fotografie, videobewerking, modevormgeving, metaalbewerking en edelsmeden, keramiek, druktechnieken en 3D design. Natuurlijk komt ook het creatieve proces aan bod.

Schrijfacademy 15+

Jongeren met schrijfaspiraties kunnen vanaf oktober hun hart ophalen bij de Schrijfacademy 15+. Pas afgestudeerde docenten van de opleiding Creative Writing laten jou alle hoeken van de schrijfkamer zien in een stevige cursus voor jongeren die meer willen. Je duikt niet alleen in tekst en genre, maar leert deze ook toepassen voor media, presentatie en gebruik door bijvoorbeeld theater- of filmregisseurs. Deze cursus is opgezet als voortraject naar de opleiding Creative Writing van Artez Arnhem. Maar ook als je nog niet zeker weet of je daar toelating wil doen, kun je je inschrijven. De jongerenacademie schrijven is er voor alle jongeren die graag schrijven en zich daarin willen doorontwikkelen- ongeacht het resultaat.

Voorbereiding kunstvakonderwijs Dans 15+

Heb je ambities om door te willen naar de dansacademie, als dansdocent, uitvoerend danser, dansmaker of in een kunstvak waarin dans een belangrijke rol speelt? Dan kun je vanaf je 15e jaar intensiever begeleid worden bij Voorbereiding Kunstvakonderwijs Dans. In totaal krijg je vier lessen per week: twee keer klassiek ballet, één keer jazz, één keer moderne dans. Jouw rooster wordt samengesteld uit bestaande lessen op jouw niveau. Daarnaast krijg je een mentor aangewezen. Hij/zij bekijkt je (fysieke) mogelijkheden, je werkhouding en ontwikkeling. Verder kan de mentor ook informatie verstrekken over de verschillende dansopleidingen.

Talentenwerkplaats 10-15 jaar

Deze werkplaats is voor muziekleerlingen die meer met muziek willen doen en de motivatie en de inzet hebben om zichzelf samen met andere talenten te ontplooien. Ontwikkeling van je muzikale talenten staat voorop: instrumentaal, op het gebied van samenspel, samenwerking en compositie, maar ook op het gebied van gehoortraining. Onder leiding van een mentor werk je daarnaast aan theorie/solfège, muziekgeschiedenis, ensemble-spel, podiumpresentatie en aan verschillende projecten. Voor deze cursus moet je auditie doen.