Verhalen uit de Lindenberg

Dit seizoen brengen we je een aantal verhalen uit de Lindenberg. Verhalen van mensen die bij ons hun eigen avontuur beleven. Die mensen zijn cursist Imme, dansdocent Marly en zaalwacht Diana. Je volgt hun avonturen het komende jaar via de website, social media en onze nieuwsbrief.

Maak kennis met: zaalwacht Diana, docent Marly en cursist Imme (van links naar rechts).

“Hallo Imme!” 

Imme is 16 jaar oud, zit in het vijfde jaar van de HAVO en volgt bij de Lindenberg de cursus ‘Jongerenacademie beeldend’. Het is een cursus voor jongeren en volwassenen om je te ontwikkelen binnen beeldende kunst: van tekenen tot 3D-design en metaalbewerking. Thuis tekende Imme al veel en dat is er met de paplepel ingegoten: haar moeder maakt 3D-schilderijen met epoxy. Dit is het tweede jaar dat Imme de cursus volgt.

Waarom eigenlijk, Imme?

“Na mijn examens wil ik een hbo-opleiding gaan doen in een creatieve richting, het liefst de Design Academy in Eindhoven. Ik wil daar een portfolio voor opbouwen en als ik deze cursus niet had gedaan, had ik nooit modelgetekend of met klei gewerkt. De docenten zijn heel erg gespecialiseerd in wat ze doen en daarom leer ik veel. De cursus heeft me geholpen om met bepaalde onderdelen om te gaan of hoe ik er over moet nadenken. Ik heb daardoor een grote voorsprong opgebouwd en ik kan het straks gebruiken tijdens mijn studie. “ Slim!

Volg hier het hele verhaal van Imme

“Hallo Marly!”

Marly geeft drama- en danslessen voor Lindenberg op School. Dit doet ze op meerdere basisscholen in Nijmegen. Verder begeleidt ze elk jaar meerdere eindmusicals op basisscholen. Altijd vol energie en plezier!

Marly, wat is het leukst aan je werk als docent voor ons?

"Het contact met de kinderen vind ik het allerleukst. Dat ik een band met ze opbouw doordat ik ze wekelijks zie en dat ze hun verhalen bij mij kwijt kunnen.

En verder natuurlijk het creatieve gedeelte: dat ze iets dat ze kennen tot leven kunnen wekken, en hun verbeelding gebruiken om een verhaal te vertellen."

Volg hier het hele verhaal van Marly

“Hallo Diana!” 

Diana werkt overdag als personeels-
functionaris. Maar ‘s avonds ontpopt ze zich tot een gezellige zaalwacht en maakt ze graag met iedereen een praatje. Van artiest, tot technicus of horecamedewerker. En natuurlijk houdt Diana ook heel erg van theater. 

Diana, vertel eens! 

"Mijn functie als zaalwacht is heel divers. De ene keer maak je een praatje met een artiest of bezoekers, dan sta je meloenen op te ruimen die zijn geëxplodeerd op het podium, ja echt! Maar het leukste vind ik dat ik soms echt verrast wordt door voorstellingen waar ik zelf wat minder snel een kaartje voor zou kopen. Zo ben ik een keer onverwacht beland bij het eindexamen dans van mijn nichtje. Ik wist helemaal niet dat zij meedeed tot ik haar opeens op het podium zag. Dat was wel heel grappig."

Volg hier het hele verhaal van Diana

 

De afdeling cursussen is tijdelijk telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 13:00 tot 16:00 uur.