Verhalen uit de Lindenberg

Dit seizoen brengen we je opnieuw een aantal verhalen uit de Lindenberg. Maak kennis met balletcursist Marrin, muziekdocent Olaf en theaterprogrammeur Arianne. Zij nemen je bij de hand en doen deuren open die anders gesloten blijven. Je volgt hun avonturen het komende jaar via de website, social media en onze nieuwsbrief. Zij stellen zich hieronder aan je voor!

Maak kennis met: docent Olaf, cursist Marrin en theaterprogrammeur Arianne (van links naar rechts).

“Hallo Olaf!” 

Olaf is sinds 2022 muziekdocent voor Lindenberg op School en geeft les op vijf verschillende basisscholen in Nijmegen. Van over de brug tot aan de Goffert: Olaf komt (bijna) overal. Hij fietst heel Nijmegen door met zijn gitaar op zijn rug, om leerlingen op al die scholen dingen te leren over muziek en om plezier met ze te maken. Op ieder schoolplein wordt hij warm onthaald. Leerlingen zingen het lied dat Olaf hen de vorige keer heeft geleerd en roepen zijn naam, als een echte superster. Hij prijst zichzelf een gelukkig mens.

Olaf, vertel ons meer!

“Vroeger wilde ik altijd rockster worden. Op jonge leeftijd stond het drumstel van mijn vader al op mijn kleine kamertje, daar was de helft mee gevuld. Dat was mijn eerste aanraking met muziek. Toen ik op de basisschool zat, ging ik lesjes geven aan klasgenoten die wilden leren drummen. Ik merkte op een gegeven moment dat ik er plezier uithaalde om iemand iets uit te leggen. Wel heb ik altijd gedacht dat werken met kinderen niets voor mij was. Maar na één dag lesgeven op een basisschool was ik zo verkocht met het plezier dat ik kreeg, dat ik mezelf niet snel meer iets anders zie doen. Ik voel me heel getroffen als persoon met mijn werk. Ook als ik wel eens geen zin heb, dan fiets ik over de brug in het zonnetje, word ik warm onthaald, zingen we een lied en denk ik: ja, dit is echt een fijne baan. Mijn broer is ambtenaar, die wordt vast niet zo onthaald op zijn werk, haha!”

Volg hier het hele verhaal van Olaf

“Hallo Marrin!”

Marrin is 64 jaar en volgt de cursus Klassiek ballet 55+ bij de Lindenberg. In haar jeugd werd ze door haar moeder, die bij het Nationaal Ballet zat, aangemoedigd om op ballet te gaan. Op haar 14e hield Marrins dansdocent ermee op en was ze bovendien op een leeftijd dat er heel veel andere leuke dingen te ontdekken waren, die de voorkeur kregen boven ballet. Ongeveer vijf jaar geleden pikte ze het weer op. 

Waarom ben je weer begonnen met ballet? 

“Een aantal jaar geleden zei er iemand tegen me: Weet je dat er zoiets bestaat als 55+ ballet? Ik zei: Doe niet zo gek joh, haha! Daarna dacht ik: Dit vind ik wel heel erg leuk. Ik heb een proefles gevolgd en ben sindsdien niet meer weggegaan. Het voelde meteen lekker om te doen! In het begin was het even zoeken hoe het ook alweer allemaal heet en hoe de houdingen gaan, maar er is een soort lijfgeheugen. Dan komt het er ineens en dan is het helemaal terug. Je hoeft het daarvoor niet lang te hebben gedaan, het zit er en gaat niet meer weg. En dat is ook het prettige aan wat we hier doen met 55+ ballet: lekker bewegen.” 

Volg hier het hele verhaal van Marrin

“Hallo Arianne!” 

Arianne werkt sinds februari van dit jaar als programmeur bij de Lindenberg. Arianne bepaalt welke jeugdvoorstellingen én voorstellingen voor volwassenen je in de Lindenberg ziet (afgezien van de culturele verhuur en Doe-het-zelf). Een hele klus dus! Daarnaast doet dit rupsje nooitgenoeg ook nog wetenschappelijk onderzoek, o.a. naar robotica in het theater, werkt ze als freelance dramaturg én geeft ze gastlessen op theateropleidingen door het land.  

Arianne, vertel eens!  

“Ik ken de Lindenberg al mijn hele leven. Sterker nog, mijn ouders hebben elkaar in de Lindenberg ontmoet. Zonder de Lindenberg was ik er dus niet eens geweest haha. Het lijkt me erg leuk om het Lindenberg-publiek de komende tijd mee te nemen in wat ik zoal doe en tegenkom in mijn werk. Want als theaterprogrammeur ben je eigenlijk planner, criticus, trendwatcher, onderhandelaar, nieuwsjunkie en cultureel antropoloog in één. En natuurlijk theaterliefhebber.”  

Volg hier het hele verhaal van Arianne

 

Eerdere Verhalen uit de Lindenberg

Zaalwacht Diana
Docent Marly
Cursist Imme