Workshop- & lesruimte huren

lesruimte voor beeldende activiteiten

Wie ruimte zoekt om les te geven in beeldende activiteiten, of met een groep op zoek is naar een ruimte om samen beeldend te werken, kan een werkruimte huren bij de Lindenberg. Dat kan voor een vast dagdeel per week, een workshop of korte lesreeks. Onze werkruimtes zijn voorzien van alle faciliteiten voor edelsmeden, beeldhouwen, tekenen, schilderen, keramiek, fotografie, digitale media, textiel en 3D-vormgeving.

Wat bieden wij?

De Lindenberg beschikt over de volgende ruimtes:

Voorzijde  werkplaats (150 m2)
Hier vind je beeldhouw- en boetseerbokken, elektrische draaischijven, werkbanken, kleitafels, handgereedschap, boormachines, een afgesloten ruimte voor glazuren, een afgesloten ruimte voor bewerkingen die veel herrie en stof veroorzaken en een ovenruimte met vier grote keramiekovens.
Er is ruimte voor max. 20 deelnemers en beperkte opslagruimte. (afhankelijk van de activiteit).

Achterzijde werkplaats (140 m2)
In dit deel van de werkplaats vind je 16 tekentafels, 15 schildersezels en een modelhoek. Deze ruimte kan samen met het aangrenzende Pluslokaal gehuurd worden, maar dat hoeft niet. 

Pluslokaal
In het Pluslokaal bevinden zich twee werkbanken, 6 platte werktafels en 6 klapezels. In het Pluslokaal zijn tevens 12 naaimachines aanwezig. 
Het maximale deelnemers is afhankelijk van de activiteit.

Voorzijde studio (130 m2) 
Studio 1 is geschikt voor digitale en analoge grafische vormgeving. Hier vind je een computeropstelling met 11 pc's, waarvan er één verbonden is met een beamer. Software bestaat o.a. uit Office, Ableton live en CS6.

Er is ruimte voor max. 10 deelnemers.

Midden studio 
In studio 2 vind je grote werktafels en een gezellige zithoek, geschikt voor creatieve activiteiten als schrijven, besprekingen en creatieve workshops.

Achterzijde studio (100m2) 
Fotostudio met lampen. Er is ruimte voor maximaal 10 deelnemers.

Analoge doka
De doka bestaat uit 9 werkplekken en een ontwikkelruimte. Ontwikkelmateriaal is in eigen beheer maar kan wel in kleine hoeveelheid opgeslagen worden.

Smederij (110m2)
Onze werkruimte voor edelsmeden. De werkplekken zijn goed toegerust met elk zuurstof en gasbrander. Er is een slijphok, een trekbank, een zuurkast, een kolomboor  en een groot arsenaal aan handgereedschap. Vanwege het gespecialiseerde karakter van de activiteiten mag deze ruimte alleen gehuurd worden door mensen die (aantoonbaar) beschikken over een diploma goudsmid/zilversmid/edelsmid. Er is ruimte voor max. 14 deelnemers.

Wanneer te huur?

De ruimtes zijn op maandag t/m zaterdag te huur in vaste tijdsblokken:
9.00-12.00 uur
12.30-15.30 uur
16.00-19.00 uur
19.30-22.30 uur

Wil je de ruimte op zondag huren? In overleg onderzoeken wij graag samen de mogelijkheden.

Prijzen en voorwaarden

De huurprijs wordt bepaald door het aantal tijdsblokken en de ruimte die je huurt. Huur je de ruimte voor een langere periode, dan ben je relatief goedkoper uit. 
Bekijk de huurtarieven van alle ruimtes. 
Prijzen zijn inclusief gas/water/licht, beheer, schoonmaak, wifi en onderhoud van materiaal.

Inkoop materiaal

Basismaterialen voor cursisten (klei, papier) zijn bij ons te koop. Huurders kunnen deze materialen zelf verstrekken aan hun deelnemers. Deelnemers betalen middels een materialenkaart. Deze is te koop bij de receptie van de Lindenberg.

Wie kunnen beeldende werkruimte huren?

De ruimtes zijn te huur voor activiteiten die verbinding hebben met kunst- en cultuuractiviteiten voor volwassenen en worden verhuurd aan zzp-ers, stichtingen, verenigingen of andere rechtspersonen. Als een groep individuen de ruimte wil huren, zal één van de groepsleden de huurverplichting aangaan en hoofdelijk aansprakelijk zijn.

Interesse of vragen?

Mail dan naar verhuur@delindenberg.com.  In een persoonlijk gesprek verkennen we samen de mogelijkheden.

Geen ruimte huren, maar wel een beeldende cursus volgen? In ons cursusoverzicht staan de cursussen opgenomen die worden gegeven door onze huurders. 

Overige Workshop- & lesruimtes

De Lindenberg is gevuld met heel veel dansstudio's, theaterruimtes, muzieklokalen, algemene leslokalen en repetitieruimtes. Deze ruimtes zijn ook te huur. Zoek jij een ruimte om je workshop of les in te geven en wil je dat doen in een bruisend gebouw, waar dagelijks heel veel kunstbeoefenaars rondlopen? Mail dan naar verhuur@delindenberg.com.

Waarom bij de Lindenberg?

De Lindenberg is hét huis voor de kunsten in Nijmegen. Duizenden kunstbeoefenaars van alle leeftijden en niveaus vinden jaarlijks hun weg naar een cursus, evenement, theatervoorstelling of activiteit. In ons theatercafé No23 kun je terecht voor heerlijk eten, drinken en gezelligheid. En ons bonte gezelschap aan permanente huurders (theatermakers, projectbureaus, grafisch vormgevers en andere eenpitters) biedt alle kansen voor bloeiende samenwerkingsverbanden.