Workshops op zondag

Workshops op zondag: 26 maart, 9 april en 23 april

Ein-de-lijk zondag

De dag waarop niks moet - en alles mag! Op drie zondagen in maart en april bieden wij iets nieuws: workshops. In allerlei creatieve disciplines, voor kinderen en volwassenen. Na de workshops komen we allemaal weer samen in ons café No23, voor een ouderwets gezellige zondagmiddagborrel.

Er is op deze zondagen ook een kindervoorstelling en (gratis) kinderactiviteiten daaromheen. Kaartjes voor de voorstelling van 26 maart koop je hier.

Je schrijft je in voor één van de workshops. Daarna zit je nergens aan vast, dus je kan de volgende zondag een andere workshop gaan doen of de hele dag in bed blijven – wat jij wil!

26 maart, 9 april en 26 april | 14.00 - 16.30 uur | Lindenberg, Ridderstraat 23 Nijmegen

 


Programma Eerste zondag: Zondag 26 maart 2017

Workshop 1: Schrijfworkshop i.s.m. Wintertuin


In deze schrijfworkshop voor volwassenen behandelt Lotte Lentes, schrijfster van de Wintertuin het raamwerk van een kort verhaal. 'Een flitscollege over personage en plot, de beginselen van het proza', in haar eigen woorden.

Lees hier meer en schrijf je meteen in!

Workshop 2: DIY: design je t-shirt


In deze workshop voor volwassenen geef je een totale make-over aan je t-shirt. We gaan aan de slag met strijkfolie, studs, hotfix , een fototransfer of tie & die techniek. Of misschien ga je wel liever sjabloneren of borduren, of zet je gewoon de schaar erin. Een ding is zeker: je maakt een T-shirt uit duizenden. Uniek en naar eigen ontwerp!

Lees hier meer en schrijf je meteen in!

Workshop 3: Theatersport 


Tijdens deze workshop voor volwassenen maak je kennis met het fenomeen theatersport. Theatersport is een vorm van improvisatietheater waarbij je aan de hand van spelvormen ('games') scènes improviseert. In deze workshop maak je kennis met de basistechnieken van theatersport aan de hand van spelletjes, oefeningen en het spelen van een aantal spelvormen.

Lees hier meer en schrijf je meteen in!

Workshop 4: Spelen en programmeren met robotjes (vanaf 7 jaar)


In deze workshop voor kinderen vanaf 7 jaar leer je robotjes te programmeren door ze opdrachten te geven met kleurencodes op papier. Hun kleurensensoren lezen deze codes en voeren jouw opdrachten uit; ze volgen routes op papier die jij getekend hebt! Daarna ga je aan de slag om je robot op de computer verder te programmeren om nóg meer bewegingen, snelheden en lichteffecten toe te voegen.

Lees hier meer en schrijf je meteen in!

Workshop 5: Freerunnen en stunten (vanaf 7 jaar)

In deze workshop voor kinderen vanaf 7 jaar maak je kennis met Freerunning. Freerunning is een constant vernieuwende sport, waarbij je gebruik maakt van de omgeving, om zo mooi en gecontroleerd mogelijk te bewegen en te laten zien wat je in huis hebt. In deze actieve workshop krijg je direct coole tricks van het freerunnen onder de knie en leer je samenwerken en elkaar helpen terwijl je in en rond de Lindenberg rent over obstakels.

Lees hier meer en schrijf je meteen in!