Het bemiddelingspunt voor cultuureducatie in Nijmegen

Cultuur En School Nijmegen is het onafhankelijke bemidde­lingspunt voor cultuureducatie in Nijmegen dat haar kantoor heeft in de Lindenberg.

Cultuur En School Nijmegen zorgt dat culturele aanbieders en scholen in het voortgezet en primair onderwijs elkaar kunnen vinden, zodat leerlingen de kans krijgen om kennis te maken met kunst en cultuur.

Cultuur En School Nijmegen organiseert daarnaast ook projecten als het Voordrachtfestival en Art Battle. Het Voordrachtfestival is een reeks voorstellingen door leerlingen van diverse scholen uit het voortgezet onderwijs rond een literair thema. Art Battle is een jaarlijkse kunstwedstrijd voor eindexamenleerlingen beeldend in het voortgezet onderwijs.

www.cultuurenschoolnijmegen.nl

Culturele Jaarprogramma's voor het primair onderwijs

Leerlingen binnen het primair onderwijs maken kennis met verschillende kunstdisciplines met behulp van de Culturele Jaarprogramma's.

Uit het aanbod van de vele Nijmeegse aanbieders van cultuureducatie maakt Cultuur En School Nijmegen een voorselectie en zorgt voor een gevarieerd programma van hoge kwaliteit, dat jaarlijks van invulling wisselt.

De kunstdisciplines die aan bod komen in het Cultureel Jaarprogramma zijn muziek, dans, theater, beeldende kunst, audiovisuele kunst en literatuur. Daarnaast bieden we ook Plusprogramma's Cultureel Erfgoed en Architectuur en Film.

Bekijk hier de brochure van de Culturele Jaarprogramma's 2024 - 2025.

Kunst- en cultuurroutes voor het voortgezet onderwijs

Door deel te nemen aan de Kunst- en cultuurroute maken leerlingen op een leuke manier kennis met hun culturele en kunstzinnige omgeving en de verschillende disciplines. Tijdens een Kunst- en cultuurroute kunnen scholen hun leerlingen een route laten bewandelen langs verschillende culturele instellingen en kunstenaars.

De Kunst- en cultuurroutes zijn geschikt voor leerlingen uit alle jaarlagen en op alle niveaus, van VMBO tot VWO, en kunnen onder andere ingezet worden als onderdeel van het vak CKV. 

Lees hier meer over de Kunst- en cultuurroutes.

Contactinformatie

Interesse in wat Cultuur En School Nijmegen jouw onderwijsinstelling kan bieden? Of ben je een aanbieder van cultuureducatie en wil je met je aanbod in de database? Bekijk de site en neem contact op met Cultuur En School Nijmegen via:

Cultuur En School Nijmegen

www.cultuurenschoolnijmegen.nl
info@cultuurenschoolnijmegen.nl

Telefoon: 024-3607547