Cultuur En School Nijmegen

Het bemiddelingspunt voor cultuureducatie in Nijmegen

Cultuur En School Nijmegen is het onafhankelijke bemidde­lingspunt voor cultuureducatie in Nijmegen dat haar kantoor heeft in de Lindenberg.

Cultuur En School Nijmegen zorgt dat culturele aanbieders en scholen in het voortgezet en primair onderwijs elkaar kunnen vinden, zodat leerlingen de kans krijgen om kennis te maken met kunst en cultuur.

Cultuur En School Nijmegen organiseert daarnaast ook projecten als het Voordrachtfestival, en Art Battle. Het Voordrachtfestival is een reeks voorstellingen door leerlingen van diverse scholen uit het voortgezet onderwijs rond een literair thema. Art Battle is een jaarlijkse kunstwedstrijd voor eindexamenleerlingen beeldend in het voortgezet onderwijs.

www.cultuurenschoolnijmegen.nl

Culturele Jaarprogramma's voor het primair onderwijs

Leerlingen binnen het primair onderwijs maken kennis met verschillende kunstdisciplines met behulp van de Culturele Jaarprogramma's.

Uit het aanbod van de vele Nijmeegse aanbieders van cultuureducatie maakt Cultuur En School Nijmegen een voorselectie en zorgt voor een gevarieerd programma van hoge kwaliteit, dat jaarlijks van invulling wisselt.

De kunstdisciplines die aan bod komen in het Cultureel Jaarprogramma zijn muziek, dans, theater, beeldende kunst, audiovisuele kunst en literatuur. Daarnaast bieden we ook Plusprogramma's Cultureel Erfgoed en Architectuur en Film.

BEKIJK HIER DE BROCHURE VAN DE CULTURELE JAARPROGRAMMA'S 20/21

De cursussen voor seizoen 2020/2021 (vanaf september) staan nu online onder de knop Cursusaanbod! Schrijf je nu in voor de leukste cursussen in muziek, theater, dans, schrijven en beeldende kunst.