Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag
Franse chansons zingen
€ 199,-
Bekijk opties

Franse chansons zingen

Icon/Docent Docent(en): Diverse docenten , Bjorn Tinga

Icon/Lessen Aantal: 5 lessen

Icon/Datum Startdatum: 03 feb 2024

Icon/Datum Lesdag: zaterdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 18 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

Liefde voor het Franse chansons

Dit is een cursus voor mensen met liefde voor het Franse chanson. Aan het eind van deze cursus vertolkt u zelf een Frans chanson tijdens een zogenaamd 'Café Chantant' op de Lindenberg! De korte cursus omvat in totaal vijf lessen.

Lees meer

Wat gaan we doen?

In een groep van maximaal acht personen werk je aan een eigen interpretatie van een zelfgekozen chanson. Daarnaast werken we aan tenminste één chanson dat zich leent voor groepsvertolking. U kunt zelf een chanson inbrengen maar u kunt ook advies vragen. Het kunnen klassiekers zijn zoals van Piaf, Brel en Brassens. Of van de (iets) jongere garde zoals bijvoorbeeld Fugain, Clerc of Bruel. Wie weet wordt het zelfs een eigentijds chanson van Zaz, David Sire of Amély-les-Crayons?

Expressie en aankondiging

We gaan ontdekken dat allerlei keuzes tijdens het zingen invloed hebben op de expressie, ook wordt expliciet aandacht gegeven aan de manier waarop een lied aangekondigd wordt. De laatste twee sessies schuift een pianist aan.

Docentenduo

De cursus wordt gegeven door Ronald Naar, ondersteund door Björn Tinga. Ronald en Björn stonden in 2019 op het OFF Festival in Avignon met een verhalend chansonprogramma. Meer info daarover vind je op www.zingenddoorhetleven.nl.

Wie geeft er les?

Diverse docenten

Lees meer

Bjorn Tinga

Björn Tinga geeft pianoles en bandles. Hij speel sinds zijn achtste piano. Eerst klassiek, daarna kwam jazz. Hij studeerde aan de conservatoria van Groningen en Maastricht. Hij houdt ook van gitaarspelen en nummers schrijven.

Over zijn lessen zegt Björn: "In de les spelen we veel muziek. Want we willen geraakt worden door de groove, het ritme, de harmonie en de melodie. Maar we puzzelen ook: met noten, akkoorden nog veel meer. Ik stem het repertoire en mijn werkwijze af op jou, zodat plezier en muzikale groei hand in hand gaan. Wil je een specifieke muziekstijl of een bepaald nummer leren spelen, dan gaan we daar mee aan het werk. Het is superleuk om samen met mijn leerlingen met muziek bezig te zijn. Daarom zeg ik wel eens dat ik de leukste baan van de wereld heb!”

 

Björn Tinga geeft pianoles en bandles. Hij speel sinds zijn achtste piano. Eerst klassiek, daarna…

Lees meer
E2B53931-9C07-4BD0-A88C-C534B0C7BD74
EA2C691E-C30D-4A76-AA33-D67DEC28094F

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps

Inschrijven en kaartverkoop seizoen 2024-2025

Op ma. 27 mei start de kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen (sep. '24 - mei '25) en op wo. 29 mei starten de cursusinschrijvingen voor de cursussen die starten in september.