Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

Introductiecursus schrijven (A) i.s.m. OBGZ
€ 189,-
Bekijk opties

Introductiecursus schrijven (A) i.s.m. OBGZ

Icon/Docent Docent(en): Wilma Eras, Patrick Feijen, Nina Blanken

Icon/Lessen Aantal: 10 lessen

Icon/Datum Startdatum: 23 sep

Icon/Datum Lesdag: donderdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 18 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Bibliotheek Marienburg

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

Kennismaken met schrijven

Wil je onderzoeken of schrijven iets voor jou is? In deze cursus bij Bibliotheek Mariënburg maak je kort en krachtig kennis met creatief schrijven. Je leert hoe je je eigen waarnemingen en ervaringen kunt transformeren naar verhalende teksten.

Lees meer

Wat gaan we doen?

Je schrijft dialogen, verzint personages, verhalen en poëtische beelden en ontdekt hoe je uit kunt drukken wat jij wilt vertellen. De nadruk ligt op het schrijven van korte verhalen, maar we maken ook uitstapjes naar andere genres zoals poëzie en toneelschrijven.

Voor wie is deze introductiecursus?

Je hoeft geen schrijfervaring te hebben, de opdrachten zijn speels en lichtvoetig en zijn geschikt voor iedereen. Er is geen huiswerk. Aan het einde van het cursusseizoen presenteer je welke kennis je hebt opgedaan, in een vorm die we samen bepalen.

Vervolgmogelijkheden

Na deze cursus kan je je gaan specialiseren in een bepaald onderdeel van het schrijven, bijvoorbeeld met de cursus Poëzie schrijven, Verhalen schrijven, Schrijven voor toneel of Verhalen vertellen.


Wie geeft er les?

Wilma Eras

Wilma Eras is een ervaren schrijfdocent met als specialisatie proza. Daarnaast is ze op dit moment werkzaam als tekstredacteur en schrijfcoach.

Haar grootste kick is om mensen zo te begeleiden dat ze precies kunnen uitdrukken wat ze willen vertellen in een verhaal.

Wilma Eras is een ervaren schrijfdocent met als specialisatie proza. Daarnaast is ze op dit…

Lees meer

Patrick Feijen

Patrick Feijen is dramaschrijver/scriptschrijver en theaterdramaturg. Hij schreef voor muziektheatergroep Crux, jongerentheater Station2Station, Theatergroepen Vis à Vis en Odd Enjinears. Hij schreef soap (ONM en GTST) en het scenario voor de Waalsprongfilm. Voor de Lindenberg schreef hij o.a. het jongerentheaterstuk ‘Zier’ en de kindermusical ‘Tim’.

Patrick is als docent dramaturgie & beeldanalyse verbonden aan de parttime opleiding Theatermaker voor het Amateurtheater. Daarnaast is hij artistiek co-coördinator bij Theaterlab De Schuur in Arnhem.

Patrick Feijen is dramaschrijver/scriptschrijver en theaterdramaturg. Hij schreef voor…

Lees meer

Nina Blanken

Nina Blanken is tekstschrijver, journalist en schrijfdocent. Schrijven draait voor haar om zeggen wat je bedoelt. Dat kan kort en krachtig maar ook bloemrijk en frivool. Zolang de lezer je maar begrijpt en koste wat kost door wil lezen.

Nina geeft les aan kinderen, studenten, werkschrijvers en vrijetijdschrijvers. Met Nina als schrijfdocent is het hard werken, lachen en loskomen van vastgeroeste gewoonten. Schrijven begint met je Ernie en eindigt met je Bert. 

www.ninablanken.nl

Nina Blanken is tekstschrijver, journalist en schrijfdocent. Schrijven draait voor haar om zeggen…

Lees meer
E2B53931-9C07-4BD0-A88C-C534B0C7BD74
EA2C691E-C30D-4A76-AA33-D67DEC28094F

Locaties