Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

Muziektheater
€ 164,-
Bekijk opties

Muziektheater

Icon/Docent Docent(en): Sabine van Boven, Kelly van den Boogaard

Icon/Lessen Aantal: 12 lessen

Icon/Datum Startdatum: 20 sep

Icon/Datum Lesdag: dinsdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 18 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

Nieuw! 

In de nieuwe cursus Muziektheater gaan we zowel met toneel als met zang werken vanuit een thema. Bij toneel werken we vanuit dat thema al improviserend naar een aantal scènes toe.

Wat gaan we doen?

Met zang werken we aan ademhaling, goede houding en zangtechniek. Daarnaast focussen we op verschillende zangstukken vanuit dit thema. Uiteindelijk voegen we deze disciplines samen tot een presentatie. In deze presentatie zul je ontdekken hoe zang/muziek en spel elkaar kunnen versterken.

Wie geeft er les?

Sabine van Boven

Sabine van Boven studeerde in 1990 af aan de Pabo in Ede, in 1995 aan de opleiding tot Docent Drama (regie) aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en in 2003 aan de toneelschool, ook aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem.

Sabine acteerde bij verschillende theatergezelschappen en speelde in 2016 een monoloog van Anne Frank op scholen door het hele land. Verder gaf zij jarenlang musical- en toneelles bij AtelierVelp/Studio26. Sabine heeft haar eigen toneelgroep waar zij jaarlijks een voorstelling voor schrijft en regisseert.

Verder werkt zij al jarenlang voor muziektheater 'De Plaats', waar ze zowel acteert en schrijft als regisseert. Sabine werkt sinds december 2017 bij de Lindenberg.

www.sabinevanboven.com

Sabine van Boven studeerde in 1990 af aan de Pabo in Ede, in 1995 aan de opleiding tot Docent…

Lees meer

Kelly van den Boogaard

Kelly van den Boogaard studeerde in 2016 af aan de Dansacademie, richting Musicaltheater. Daarna studeerde ze verder aan de Master Muziektheater aan het Conservatorium. Beiden aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.

In 2015 was Kelly te zien in Soldaat van Oranje. Na haar Masterstudie volgde in 2018 een plek in de Nederlandse theatertour van The Addams Family. Dit jaar danste ze in het ensemble van Hello, Dolly! en zou ze - indien nodig - de rol van Ireen Allooy gaan spelen, maar helaas viel de productie stil na de première in maart 2020.

Kelly heeft tijdens haar studies in Tilburg een sterke liefde ontwikkeld voor het zangdocentschap. Ze geeft al geruime tijd lessen aan ambitieuze, jonge zangers. Iedereen kan zingen, daar is ze van overtuigd. Voor Kelly is actief zijn in het werkveld en daarnaast lesgeven de perfecte combi. Met een open blik blijft ze zichzelf ontwikkelen op en naast het podium! Plezier staat centraal in haar lessen, maar ook inleving, durf en muzikaliteit.

Kelly van den Boogaard studeerde in 2016 af aan de Dansacademie, richting Musicaltheater. Daarna…

Lees meer
E2B53931-9C07-4BD0-A88C-C534B0C7BD74
EA2C691E-C30D-4A76-AA33-D67DEC28094F

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps