Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag
Open Nijmeegs strijkorkest
€ 199,-
Bekijk opties

Open Nijmeegs strijkorkest

Icon/Docent Docent(en): Sabine Vieregge

Icon/Lessen Aantal: 10 lessen

Icon/Datum Startdatum: 03 feb 2024

Icon/Datum Lesdag: zaterdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 18 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Tweewekelijks

Wat kun je verwachten?

Strijkorkest met zielsverwanten

Wil je graag in een ensemble spelen, maar niet een jaar lang vastzitten aan een wekelijks terugkerende repetitieavond? Of wil je proeven hoe het is om te spelen in een strijkorkest met zielsverwanten? Kies dan eens voor een kortlopend project! Zo heeft de Lindenberg het nieuwe Open Nijmeegs Strijkorkest dat onder de bezielende leiding staat van docent/dirigent Sabine Vieregge.

Het niveau is licht gevorderd tot gevorderd en in de les werken we aan stukken die we laten horen tijdens een jaarlijkse uitvoering. De stukken zijn klassiek georiënteerd maar soms komt er wat lichts tussendoor. Er wordt van de cursist verwacht dat er geoefend wordt en dat je de stukken beheerst. Iedereen is welkom om een keer gratis mee te komen spelen om te kijken of het je bevalt! Wees welkom!

This course is taught in Dutch. In most cases it is possible to follow this course if you are an English speaker, but please consult our course administration department beforehand to be sure: cursussen@delindenberg.com.

Wie geeft er les?

Sabine Vieregge

Sabine Vieregge (bandleider, violiste en zangeres van Voz Cantante) werd in 1977 geboren in Beek-Ubbergen uit een zeer muzikaal gezin. Op 9-jarige leeftijd begon zij met vioolspelen en leerde zij zichzelf ook pianospelen. In 2003 behaalde zij haar diploma in de richting klassieke viool aan het Rotterdams Conservatorium. Kort daarna specialiseerde zij zich in Spaanse zang en Spaanse en Latin muziek. Zij speelde bij verschillende orkesten zoals het Nederlands Begeleidingsorkest, l’Orchestre Particolare, HOC, NASKA, Guido’s Orchestra en het Maestro Jules Orkest. Met haar strijkkwartet begeleidde zij o.a. de Nationale reisopera en Ernst Daniel Smid.

Vanaf 2005 tot op heden is zij concertmeester bij het Flair begeleidingsorkest en vanaf 2017 Concertmeester van Het Orkest Over de IJssel o.l.v Hans Groen en sinds 2018 concertmeester van Het Eric Milton Orkest. Zij is gespecialiseerd in klassieke, Latin, Latijns-Amerikaanse, Spaanse, Cubaanse en improviserende muziek en bandleider van de band Voz Cantante waarin zij naast vioolspelen ook Spaanstalig zingt. Sinds 2018 maakt zij deel uit van The European Danzon Orchestra o.l.v. van Andre Groen. Samen met Eric Van Donkersgoed treedt zij ook op in duo Spanish Blues. Sinds 2018 speelt en studeert Sabine barokviool.
Sinds 2003 geeft Sabine met veel plezier en passie viool en pianoles in haar eigen lespraktijk te Nijmegen en sinds 2019 aan de Lindenberg. Naast lesgeven dirigeert Sabine het ONS (Open Nijmeegs Strijkkwartet) en het mini-Corrente jeugdorkest, beide aan de Lindenberg.

Sabine Vieregge (bandleider, violiste en zangeres van Voz Cantante) werd in 1977 geboren in…

Lees meer

Lesvormen

Kinderen 6-7 jaar
Individuele les of duoles

Bij een flink aantal instrumenten kunnen kinderen al jong beginnen. Bij een individuele les krijg je 25 minuten les in je ééntje. Bij duo-les heb je samen met één andere leerling 30 minuten les, en dat scheelt in de portemonnee! Het lespakket bestaat in beide gevallen uit 37 lessen. Vind je deze lesvormen niet terug onder de opties? Dan is dit instrument nog niet geschikt voor deze leeftijdsgroep.

Kinderen 8 – 11 jaar
Individuele les & band/ensemble of duoles & band/ensemble

Vanaf 8 jaar krijg je bij de Lindenberg les op je instrument én ga je spelen in een beginnersband of ensemble. Bij een individuele les krijg je 25 minuten les in je ééntje en daarnaast 40-50 minuten samenspelles. Bij duo-les heb je samen met één andere leerling 30 minuten les en daarnaast 40-50 minuten samenspelles. Bij duoles vormen we duo’s met kinderen die op hetzelfde niveau spelen. En doordat je samen les krijgt, zijn onze duolessen goedkoper dan individuele lessen.

Het lespakket bestaat uit 37 lessen, in de schoolvakanties worden geen lessen gegeven. Wij roosteren de instrumentlessen zoveel mogelijk rondom de samenspellessen en raden deelname aan de samenspellessen nadrukkelijk aan. Liever geen samenspelles? Geef dit dan aan op je inschrijfformulier onder ‘opmerkingen’.

Jongeren van 12 tot 18 jaar
Individuele les of duoles, met of zonder band/ensemble

Jongeren tot 18 jaar hebben wat meer keuzemogelijkheden: Wil je alleen les of in een duo? Wekelijks (37 lessen) of toch liever tweewekelijks (18 lessen)? Spelen in een band of ensemble, of toch liever niet?

Kies je voor les & band, dan ga je spelen in een vaste bandformatie, begeleid door één van onze docenten, compleet met bandnaam en optredens. Wil je echt goed worden op je instrument, dan raden wij je deze lesvorm zeker aan! Je betaalt hetzelfde bedrag als voor onze lessen zonder band, maar krijgt hiervoor 25 minuten (individuele les) of 30 minuten (duoles) instrumentles en gaat daarnaast 50-60 minuten repeteren met je band of klassiek ensemble onder begeleiding van één van onze docenten. Kies je liever voor individuele les zonder band, dan kun je kiezen voor wekelijks of tweewekelijks 30 minuten les in je ééntje, of voor wekelijkse duoles (30 minuten met zijn tweeën). Wil je geen wekelijkse of tweewekelijkse les, maar wel af en toe eens een les volgen? Neem dan een knipkaart van 5 lessen van 30 minuten.

Volwassenen 18+
Individuele les of groepsles

Volwassenen hebben de keuze tussen individuele lessen van 30 minuten wekelijks (37 lessen) of tweewekelijks (18 lessen), groepslessen (met 2 of 3 anderen) of knipkaarten voor 5 of 10 losse lessen van 30 minuten. De docent spreekt in overleg een lesdag en lestijd met jou af. Kies je voor een groepsles? Dan is het goed om te weten dat elke deelnemer 15 minuten lestijd meeneemt: het aantal deelnemers bepaalt dus het uiteindelijke aantal minuten les. Dus 45 minuten bij 3 personen of 60 minuten bij 4 personen. Deze groepslessen zijn op niveau B t/m D (enige ervaring tot vergevorderd). Wil je als beginner een groepsles volgen? Zoek dan in het cursusoverzicht naar Groepsles voor beginners .

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps