Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag
zangles pop & jazz
Vanaf € 145,-
Bekijk opties

Zangles pop & jazz

Icon/Docent Docent(en): Jolande Geven , Monic Kersten , Sara Bax , Liek Peters , Marieke van Ruitenbeek , Larissa Kotzwander , Saskia Pauli

Icon/Lessen Aantal lessen: meerdere opties

Icon/Datum Startdatum: In overleg

Icon/Datum Lesdag: In overleg

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Lesvorm Lesvorm: Duo-les of groepsles , Individuele les , Knipkaart

Icon/Leeftijd Leeftijd: 6 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum , Lent

Icon/Frequentie Frequentie: In overleg

Wat kun je verwachten?

In deze zanglessen wordt gezongen in de stijlen pop en jazz. Daarbij hoort ook: latin, rock, Nederlandstalig, musical, etc. In de zangles werken we doorgaans aan een lied dat je zelf uitkiest. Je ontwikkelt je eigen stijl met de bijbehorende zangtechniek en leert invulling te geven aan de tekst. Je leert je eigen toonsoort te bepalen en wordt beter in timing, zuiver zingen, meerstemmigheid en interpretatie.

Zangtechniek

We werken in de zanglessen met verschillende didactische technieken, zoals Roy Hart, EVT  (Estill Voice Training),  UVS (Universal Voice System) en CVT  (Complete Vocal Technique). Welke methode gebruikt wordt, is afhankelijk van de docent en de (eventuele) wens van de leerling.

Zanglessen bij de Lindenberg zijn geschikt als jij je stem wilt leren gebruiken of verder wilt ontwikkelen door middel van uitleg, training en verschillende technieken. Voor als je beter wilt leren begrijpen hoe je een nummer muzikaal vrijer en op jouw manier kunt zingen door middel van oefeningen, voorbeelden en theorie. Voor als je repertoire wilt opbouwen, op zoek wilt naar je eigen sound, en/of ambitie hebt om op te treden. Voor als je lekker je ei kwijt wilt en ongedwongen wilt zingen. Voor als je een nummer naar je hand wilt zetten door het te arrangeren, of voor als je een lied wilt schrijven. Voor als je je wilt voorbereiden op een beroepsopleiding (MBO of HBO) Dit en nog veel meer, kan op de Lindenberg. Zingen is voor iedereen en voor alle leeftijden!

Wat maakt zanglessen bij de Lindenberg uniek? 

Zangles volgen bij de Lindenberg betekent ook samenzingen en optreden! Daarom krijgen kinderen en jongeren tussen de 8 en 18 jaar niet alleen zangles; je gaat ook direct zingen in een band of zanggroep. En dat kost je tot je 18e jaar niks extra’s. Daar investeert de Lindenberg heel bewust in, want samenspelen is leuk en vooral heel leerzaam: je leert naar elkaar luisteren en improviseren, maar ook om jezelf te presenteren op een podium met je groep. En dat is samen een stuk minder eng dan alleen! Ook voor volwassenen bieden we naast onze lespakketten een groot aanbod in groepslessen, zanggroepen en koren. En niet onbelangrijk: Je krijgt les van één van onze meer dan 50 conservatoriumgeschoolde docenten van onze muziekschool.

This course is taught in Dutch. In most cases it is possible to follow this course if you are an English speaker, but please consult our course administration department beforehand to be sure: cursussen@delindenberg.com.

Wie geeft er les?

Jolande Geven

Jolande Geven haalde in 1991 haar diploma zang lichte muziek aan het Hilversums Conservatorium. Zij heeft sindsdien haar sporen als zangdocent al dik verdiend. Sinds 1983 treedt Jolande Geven op met diverse bands en bigbands. Haar werk als zangdocent is geïnspireerd op de combinatie Roy Hart waarbij het openen van de stem en de verbinding van de stem en het lichaam centraal staat, en klassieke techniek. Jolande Geven is tevens actief als zangcoach van theaterproducties. Haar opleiding als communicatietrainer wendt zij aan voor trainingen met muziek als communicatiemiddel.

Jolande Geven haalde in 1991 haar diploma zang lichte muziek aan het Hilversums Conservatorium.…

Lees meer

Monic Kersten

Monic Kersten is sinds haar afstuderen in 1991 aan het Conservatorium werkzaam als zangdocent. Ook heeft ze heel veel ervaring opgedaan als zangeres in allerlei jazz en popformaties. In 2003 kwam haar CD 'Land of Dreams'uit. Hierop zijn ook een aantal eigen composities te horen.

In de zanglessen probeert ze in te zoomen op het niveau en wensen van de individuele leerling, maar ook in de groepslessen is dit een speerpunt.

Monic Kersten is sinds haar afstuderen in 1991 aan het Conservatorium werkzaam als zangdocent.…

Lees meer

Sara Bax

Lees meer

Liek Peters

Liek Peters is sinds 1997 verbonden aan de Lindenberg als zangdocent lichte muziek. Ze heeft gestudeerd aan het conservatorium in Arnhem, zingt regelmatig in verschillende pop & jazz-formaties en heeft haar eigen Liek Peters Band. Liek geeft al jarenlang zowel individuele lessen als groepslessen zang en blijft nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen op zanggebied om cursisten zo passend mogelijk les te kunnen geven. ‘Zingen is heerlijk en het wordt nog leuker als je leert hoe je je stem en muzikaliteit kunt inzetten’.

Liek Peters is sinds 1997 verbonden aan de Lindenberg als zangdocent lichte muziek. Ze heeft…

Lees meer

Marieke van Ruitenbeek

Marieke is zangeres, saxofoniste en dirigente. In juni 2015 studeerde zij af aan het ArtEZ Conservatorium te Arnhem en in datzelfde jaar is zij begonnen als zangdocente bij de Lindenberg.

Marieke geeft zanglessen op de locaties Brakkenstein, Aldenhof en Lent. Zowel groeps- als individuele lessen. Naast lesgeven treedt Marieke ook graag op, in duo-formatie of in andere, projectmatige formaties.

Meer info op: www.mariekevanruitenbeek.nl.

Marieke is zangeres, saxofoniste en dirigente. In juni 2015 studeerde zij af aan het ArtEZ…

Lees meer

Larissa Kotzwander

Lees meer

Saskia Pauli

Lees meer
E2B53931-9C07-4BD0-A88C-C534B0C7BD74
EA2C691E-C30D-4A76-AA33-D67DEC28094F

Lesvormen

Kinderen 8 – 11 jaar
Individuele les of duoles inclusief zanggroep

Je kunt kiezen voor een wekelijkse individuele les van 25 minuten, of voor een duoles van 30 minuten. Bij duo-les heb je samen met één andere leerling 30 minuten les. We vormen duo’s met kinderen die op hetzelfde niveau zingen. En doordat je samen les krijgt, zijn onze duolessen goedkoper dan individuele lessen. Vanaf dit jaar bieden we bij voldoende aanmeldingen bovendien een gratis groepsles zang aan, waarin je samen met andere kinderen gaat samenzingen. Deze vindt plaats in het centrum op maandag of dinsdag van 16.45-17.30u.

Het lespakket bestaat uit 37 lessen, in de schoolvakanties worden geen lessen gegeven. Wij roosteren de zanglessen zoveel mogelijk rondom de samenzangles. Liever geen deelname aan onze gratis zanggroep? Geef dit dan aan op je inschrijfformulier onder ‘opmerkingen’.

Jongeren van 12 tot 18 jaar
Individuele les of duoles, met of zonder band

Jongeren van 12 tot 18 jaar hebben wat meer keuzemogelijkheden: Wil je alleen les of in een duo? Wekelijks (37 lessen) of toch liever tweewekelijks (18 lessen)? Zingen in een band, of toch liever niet?

Kies je voor zangles & band, dan ga je zingen in een vaste bandformatie, begeleid door één van onze docenten, compleet met bandnaam en optredens. We raden je deze lesvorm zeker aan! Je betaalt hetzelfde bedrag als voor onze lessen zonder band, maar krijgt hiervoor 25 minuten (individuele les) of 30 minuten (duoles) zangles en gaat daarnaast 50-60 minuten repeteren met je band onder begeleiding van één van onze docenten. De lesduur is daarbij afhankelijk van het aantal bandleden. Kies je liever voor individuele- of duoles zonder band, dan kun je kiezen voor wekelijks of tweewekelijks 30 minuten les in je ééntje, of voor wekelijkse duoles (30 minuten met zijn tweeën). Wil je geen wekelijkse of tweewekelijkse les, maar wel af en toe eens een les volgen? Neem dan een knipkaart van 5 of 10 lessen van 30 minuten.

Volwassenen 18+
Individuele les of groepsles

Volwassenen hebben de keuze tussen individuele lessen van 30 minuten of groepsles. De individuele les is wekelijks (37 lessen) of tweewekelijks (18 lessen), of je kiest voor een knipkaart voor 5 of 10 losse lessen van 30 minuten. De docent spreekt in overleg een lesdag en lestijd met jou af. Liever een groepsles zang? Bekijk dan onze vele mogelijkheden in ons cursusoverzicht .

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps

Voorzieningenhart De Ster (Nijmegen Noord)

Queensstraat 37 B,
6663 HA Nijmegen, Google maps

Inschrijven en kaartverkoop seizoen 2024-2025

Op ma. 27 mei start de kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen (sep. '24 - mei '25) en op wo. 29 mei starten de cursusinschrijvingen voor de cursussen die starten in september.