Heb je een goed idee? Doe het zelf...

... en wordt meemaker bij de Lindenberg! Zoek je een professionele plek om jouw idee op het gebied van kunst en cultuur een plek te geven? Zou je zelf wel eens een unieke voorstelling willen maken of bijzondere culturele activiteit willen programmeren bij de Lindenberg? Maar heb je hulp nodig om alles op poten te zetten?  

Klik hier om direct naar het aanmeldformulier te gaan

Draag zelf bij aan het Lindenbergprogramma 

Doe-het-zelf-coördinator Michelle vertelt: “Met het Doe-het-zelf programma nodigen we jou - als actieve bewoner, individue, groep, organisatie of maker uit Nijmegen of omgeving - uit om met creatieve en culturele ideeën, dromen of plannen te komen. Heb je ideeën die je wil uitvoeren in de rol van organisator of wil je zelf op het podium staan? Wil je iets in het huidige culturele aanbod toevoegen maar weet je niet zo goed waar je kan beginnen? Wellicht heb je hulp nodig bij de opzet, de organisatie, budget of planning? Wij kunnen ook ondersteuning bieden in het faciliteren van je activiteit zoals; zaal, techniek, materiaal en werkbudget. We kunnen je coachen in het leren maken van planningen, begrotingen, draaiboeken etc. maar ook begeleiding op artistiek inhoudelijk vlak. Soms worden we een co-producent in jouw activiteit of we maken een match tussen meemakers en professionele kunstenaars of externe partners."  

"Denk aan zoiets als het organiseren van een gaming talkshow, een opzetten van een diverse wijkjury die maandelijks samen naar het theater gaat of misschien ben jij wel die kapper die een theatershow wil creëren op basis van de verhalen uit je kappersstoel? Of iets heel anders! Think out of the box en laat ons weten wat je ideeën zijn! We kijken graag vanuit welke rol we je kunnen ondersteunen."  

"Ons belangrijkste doel is dat iedereen zich thuis kan voelen bij ons met zijn eigen invulling of creëren van een culturele droom. Voorwaarde voor het programma is dat het een aanvulling kan zijn op het bestaande programma en /of dat er een nieuw publiek geïnspireerd of bereikt kan worden. We richten ons binnen dit programma niet op initiatiefnemers, die winst willen genereren uit de te organiseren activiteiten." 

We gaan graag met je in gesprek!  

Heb je een idee of wil je meer weten? 

Woon jij in (regio) Nijmegen en heb je een idee voor een voorstelling of activiteit (misschien al aardig uitgedacht maar misschien alleen nog een voorzichtige droom)? Vul ons aanmeldformulier in om in contact te komen met onze Doe-het-zelf programmeurs Michelle en Stefan.  

Wil je meer weten? Stuur een mailtje naar doe_het_zelf@delindenberg.com.  

Voorgaande Doe-het-zelf-projecten

  Scroll om meer te zien
Activiteit Wat Wanneer
Schilderclub in Lindenberg Aldenhof Schilderclub o.l.v. de Iraanse kunstschilder Jamshid Hajirasoul doorlopend
Jongerenpanel Activiteiten in de urban scene september 2022
Verteltheater hakawati - Mo's reis Vertelvoorstelling van Ron Vervuurt en Mohanad Ataya over vluchtelingenproblematiek 7 juli 2022
Babette Beer - Doe de groeten aan de ganzen Afstudeervoorstelling over de dood, afscheid nemen en het leven vieren 29 mei 2022
Mashed Culture Interculturele talkshow  3 april 2022
Foto-expositie Nilofar Niekpor Zamani Foto-expositie over het leven van Afghaanse vrouwen die tabous doorbreken januari & februari 2022
Podcast The FAM Podcast over het zoeken van verbinding met Nijmeegse jongeren april 2021

Partners van Doe-het-zelf