Heb je een goed idee? Doe het zelf!

Accepteer Statistieken Cookies Om deze video te bekijken.

Word meemaker bij Lindenberg Cultuurhuis en breng jouw idee tot leven!

Wij bieden een professionele plek om jou te ondersteunen bij het ontwikkelen en uitvoeren van jouw idee op het gebied van kunst en cultuur. Wil je bijvoorbeeld een bijzondere culturele activiteit programmeren, een speciale expositie opzetten of een uniek kunstzinnig project organiseren? Maar kun je hulp gebruiken om alles op poten te zetten? Wij komen graag met jou in contact.

Klik hier om direct naar het aanmeldformulier te gaan

Hoe zit dat in elkaar, dat Doe-het-zelf programma?

Doe-het-zelf programmeur Michelle de Wit vertelt:

“Met het Doe-het-zelf programma zijn we op zoek naar creatieve en culturele ideeën, dromen of plannen van actieve bewoners, individuen, groepen, organisaties en makers uit Nijmegen of omgeving. Ons belangrijkste doel is dat iedereen zich thuis kan voelen bij Lindenberg Cultuurhuis en de kans krijgt om mee te denken en invulling te geven aan een cultureel idee. Wij ondersteunen waar nodig en waar mogelijk. Bijvoorbeeld bij het leren maken van een planning, begroting of draaiboek, het begeleiden op artistiek inhoudelijk vlak of het inzetten van ons netwerk. Daarnaast kunnen we je activiteit faciliteren met bijvoorbeeld een zaal, techniek, materiaal of werkbudget.

Voorwaarde voor het programma is dat het een aanvulling is op wat er bij Lindenberg al te doen en te zien is en dat er een nieuw publiek geïnspireerd en/of bereikt kan worden. Programma’s gericht op winst maken, passen niet zo in ons straatje.

We zijn benieuwd, dus deel je ideeën met ons, dan kijken wij graag vanuit welke rol we je kunnen ondersteunen."

Aanmelden of meer informatie

Woon jij in (regio) Nijmegen en heb je als individu of groep een idee? Vul dan ons aanmeldformulier in en een van onze Doe-het-zelf programmeurs zal contact met je opnemen. Dit zijn Michelle, Stefan, Maher en Angela.

Wil je meer weten? Stuur een mailtje naar doe_het_zelf@delindenberg.com.  

Doe-het-zelf wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie. 

Komende Doe-het-zelf-projecten

  Scroll om meer te zien
ActiviteitWanneerWat
Dansen in De Ster21 juni 2024Vrije dansavond in Voorzieningenhart De Ster in Lent, voor alle wijkbewoners in Lent vanaf 25 jaar die zin hebben om te dansen!
Borduurproject Gebroeders van Lymborchn.n.b.In 2024 gaat het borduurproject over de Gebroeders van Lymborch door. Het doel is om met verschillende mensen uit de stad elementen uit het werk van de Gebroeders van Lymborch om te zetten in een gezamenlijk borduurwerk. Voorloper hierop is de cursus Middeleeuws borduren. 
Dansen in De Ster
Borduurproject

Inspiratie: een aantal eerdere Doe-het-zelf-projecten

Accepteer Statistieken Cookies Om deze video te bekijken.

Kunstcursus met nieuwkomers

Podcast: Story Untold
CultuurConfetti - Ubuntu Feest
De Reizende Tentoonstelling: Molukkers in Nederland
Schildersclub in Lindenberg Aldenhof
Muzikale talkshow Mashed Culture
Hiphop dance battle NonStopOnTop
Mawteni Foundation: De Wereld is Klein
Muzikale middag PARTOUT
NBL Regional Breakdance Battle
Foto-expositie Nilofar Niekpor Zamani
Podcast The FAM