De Muziekschool in Nijmegen vind je in de Lindenberg

Welkom bij dé Muziekschool van Nijmegen

Ons speerpunt: Muziek maken doe je samen! Want door samen te spelen leer je luisteren, improviseren en het is bovendien gezelliger en betaalbaarder dan alleen. Ervaring mag, maar hoeft niet! En wil je toch liever alleen les krijgen, ook dan staan onze muziekdocenten voor je klaar.

Muziek maken is bij de Lindenberg meer dan het leren lezen van noten en het produceren van geweldige geluiden. Optreden, podiumpresentatie... het hoort allemaal bij ons muziekonderwijs.

Samen muziek maken is zoveel leuker

Docenten van hoog niveau

Onze lessen en cursussen worden gegeven door docenten die geschoold zijn op een conservatorium en ook zelf nog regelmatig op het podium staan. Zij leren jou de fijne kneepjes van het vak en begeleiden de vele bands en ensembles. Dat doen ze in onze gezellige muziekstudio's.

Muziekles voor kinderen en jongeren

Beginnen met muziek kan al vanaf heel jonge leeftijd. Bij de cursussen Muziek met dreumesen, peuters en kleuters kunnen kinderen vanaf 14 maanden al genieten van het samen muziek maken. Vanaf 6 jaar helpen we kinderen kiezen welk instrument het beste bij ze past in de vele oriëntatiecursussen zoals Instrument4you (7-10 jaar). Kinderen die al weten welk instrument ze willen bespelen kunnen vanaf 6 jaar beginnen met muzieklessen in een groep of individueel. Vanaf 8 jaar - de leeftijd waarop je volgens ons echt klaar bent om je stem te oefenen of een instrument goed te leren bespelen- begint ons vierjarig muziekles-traject, waarbij je je specialiseert in het bespelen van een instrument of in zingen. Bij deze muzieklessen krijgen de kinderen les in groepjes van 2 of 3, waarbij er natuurlijk ook veel individuele aandacht is. Deze instructielessen worden gecombineerd met het spelen in een samenspelles.

Na deze muzieklessen stroom je door naar Muziekles Klassiek, de Pop & Rockschool of één van onze vele specialisatiecursussen. De Pop & Rockschool is onze speciale jongerenafdeling gericht op deze muziekgenres, waarbij het spelen in een band een essentieel onderdeel van je scholing vormt. Maar wil je liever de klassieke muziekstroming blijven volgen, dan biedt de muziekschool voor jongeren ook een breed aanbod, met ons zeer gedreven jeugdorkest Corrente of een ensemble als mooie samenspel mogelijkheid.

Natuurlijk hebben we het aanbod uitgebreid met diverse aanvullende cursussen zoals blokfluit, popzingen en popgitaar.

Muziekles voor volwassenen

Of je nou als kind jaren gespeeld hebt en het weer op wil pakken, of nog nooit een instrument hebt aangeraakt: voor alle volwassenen, beginnend of gevorderd,is het aanbod van de Lindenberg gevuld met de leukste muziekcursussen. Misschien word je wel heel enthousiast van de pianolessen van je kind en wil je zelf ook op dat mooie instrument in de woonkamer spelen? Meld je dan aan voor onze groepslessen nieuwe stijl, waarin je samen met anderen in een ongedwongen sfeer kunt spelen. Of ga zingen bij één van onze vele zangcursussen.

Muziekles bij de Lindenberg betekent veel optreden!

Optreden is een essentieel onderdeel van je scholing bij de Lindenberg. Onze verschillende professionele podia bieden een uitstekende plek om op te treden voor publiek. Daarnaast zoeken we voortdurend naar podia buiten de Lindenberg, waardoor je ook de ervaring krijgt om buiten onze vertrouwde omgeving op te treden.

Bekijk ons volledige aanbod

Het cursusaanbod puilt uit van de inspirerende, leuke, creatieve cursussen. Bekijk ze in het cursusoverzicht en gebruik het filter om gemakkelijk je weg te vinden in het uitgebreide aanbod. Selecteer bijvoorbeeld je leeftijdsgroep, de gewenste dag of locatie: dat maakt het een stuk overzichtelijker