Nieuwsbrieven

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van cultuureducatie in het onderwijs in Nijmegen en omgeving? Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!

We versturen elke drie maanden een nieuwsbrief via e-mail. We besteden onder andere aandacht aan lessen en projecten uit de praktijk, subsidieregelingen, nieuw aanbod en interessante achtergrondinformatie. We hebben een aparte nieuwsbrief voor het primair onderwijs en het voortgezet onderwijs.

Lees de afgelopen nieuwsbrieven voor het PO

Nieuwsbrief PO januari 2023

Een kinderkrant maken met Mirjam van Zelst van het Kinderpersbureau, fotoreportage over de Taalspeelgroep van Marly op de Vossenburcht, het handboek scholing kunstvakdocenten gemaakt door de Lindenberg en de andere Gelderse penvoerders van CmK en de gevolgen van de nieuwe lumpsumregeling voor de financiering van cultuureducatie op school.

Nieuwsbrief PO oktober 2022

Een interview met twee nieuwe kunstvakdocenten van Lindenberg op School, in gesprek met beeldend docent Lotte van Campen over de ontwikkeling van de beeldende ateliers, samenwerking Betuwe Express voor Kunstbus officieel, Verhalen uit de Lindenberg met Marly Philips, een vacature voor vrijwillige medewerker kostuums en nog heel even terug naar het zomervakantiegevoel.

Nieuwsbrief PO juni 2022

LEF - 'Reis naar de regenboog', de presentatie van de Culturele Jaarprogramma's 2022-2023, beeldende kunst op Windroos Goffert, het project 'Missen en samen vieren' op De Oversteek, leerlingen die samen met een harmonieorkest spelen op vrijeschool Meander en de ontwikkelingen rondom de Kunstbus en de samenwerking met Toonen.

Nieuwsbrief PO maart 2022

Start van de repetities van LEF, een interview met Troef Theater over hun muziekonderwijs en hoe ze daarbij handig gebruik maken van digitale middelen, een nieuwe samenwerking van de Lindenberg met Cultuur Oost voor CmK op scholen in Berg En Dal en Heumen, een fotorapportage van de dansles van Marly Philips op de Meiboom en Lotte van Campen en de Tovercirkel in een nieuwe video over CmK.

Nieuwsbrief PO december 2021

Start CmK-trajecten bij drie Entrea-scholen, nieuw seizoen van Wijkreporters van Stichting Beeldenwereld, de totstandkoming van een opera op basisschool Hidaya, creatieve krant van de Muze ter ere van het 30-jarig bestaan, de eerste grote theatervoorstelling in tijden in Lindenberg Aldenhof en een update van het verhaal van drama- en dansdocente Marly Philips in de nieuwe serie 'Verhalen uit de Lindenberg'.

Nieuwsbrief PO september 2021

Interview met Tessa Zoutendijk over de Kobranie-methode, samenwerking met de Oversteek vanuit de NPO-gelden, verslag van de Zomerschool, opening van het mozaïek op het nieuwe schoolplein van TOON en volg dit hele schooljaar het verhaal van theaterdocente Marly Philips in de nieuwe serie 'Verhalen uit de Lindenberg'.

Nieuwsbrief PO juli 2021

Eindmusicals in coronatijd, recordaantal inschrijvingen Culturele Jaarprogramma's, kunst op het schoolplein bij TOON, interview met Kunstbus-chauffeur Leo Muller, certificering kunstvakdocenten 'Met je vak voor de klas en 'Als kunst je vak is' (opleidingstraject met Gelderse CmK-partners)

Nieuwsbrief PO april 2021

Corona: stand van zaken, Buitenkunst, presentatie Culturele Jaarprogramma's, nieuwe coördinator PO Rinse Visser, flyerpakket, animatie, keramiek op het schoolplein

Nieuwsbrief PO december 2020

CmK 3, Plusateliers, LEF, debatles en Cultureel Jaarprogramma in coronatijd

De volgende nieuwsbrief voor het PO staat gepland in april 2023

Lees de afgelopen nieuwsbrieven voor het VO

Nieuwsbrief VO februari 2023

'Tijd voor talent': de talentontwikkelingsworkshops van het Pontem College, het aankomende Voordrachtfestival en alles over Art Battle, de eindexamenkunstwedstrijd van Lindenberg op School.

Nieuwsbrief VO oktober 2022

CKV-inspiratiedagen, Art Battle 2023, de cursus intern cultuurcoördinator voor het VO, het Voordrachtfestival 2023 en onze nieuwe coördinator VO Annigje de Winter.

Nieuwsbrief VO juli 2022

Winnaars Art Battle 2022, presentatieworkshops en sollicitatietrainingen van Jos Verest op de Jorismavo, het bijzondere project 'Verhalen maken de mens' op Dominicus Monnikskap en de bekendmaking van de data van het Voordrachtfestival 2023.

Nieuwsbrief VO maart 2022

De voorstellingen en de expositie van het Voordrachtfestival, een nieuwe subsidieregeling voor cultuureducatie in het vmbo, vso en pro van Fonds Cultuurparticipatie, de start van de voorbereidingen voor Art Battle en de afsluitende workshopdag met Oddstream op de NSG Groenewoud.

Nieuwsbrief VO oktober 2021

Beeldverslag van Project Kunst-Werk bij Oddstream van NSG Groenewoud, Lindenberg Zomerschool 2021, bekendmaking van het thema van het Voordrachtfestival 2022 en de Kunst- en Cultuurroutes.

Nieuwsbrief VO juni 2021

Corona: stand van zaken, Oddstream x NSG Groenewoud: Project Kunst-Werk, nieuwe coördinator VO Michelle Schmitz, Art Battle 2021, Kunst- en Cultuurroutes 21-22, Voordrachtfestival 2022

Nieuwsbrief VO maart 2021

Corona: stand van zaken, inschrijving Art Battle, affichewedstrijd Voordrachtfestival, flyerpakket, animatie, samenwerking met Rijks VMBO

De volgende nieuwsbrief voor het VO staat gepland in april 2023

Meer lezen over wat Lindenberg op School doet?

Bekijk onze pagina of schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrieven over het primair en voortgezet onderwijs.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief over het primair onderwijs

E-mailadres

Schrijf je in voor de nieuwsbrief over het voortgezet onderwijs

E-mailadres