Stichting Leergeld

Korting bij minimuminkomen: Iedereen doet mee!

Iedereen moet de kans krijgen zijn of haar kunstzinnige talenten te ontwikkelen. Ook kinderen en jongeren tussen de 4 en 18 jaar waarvan de ouders niet veel geld - een minimuminkomen - hebben. Stichting Leergeld Nijmegen en de Lindenberg helpen je graag.

Welke regelingen bieden Stichting Leergeld en de Lindenberg?

  • Stichting Leergeld biedt een vergoeding van de cursuskosten tot een maximum van € 400,- per kind per kalenderjaar.
  •  Blijft er bij cursussen boven de € 275,- na de vergoeding van Stichting Leergeld nog een eigen bijdrage over voor de klant, dan past de Lindenberg een aanvullende korting van 25% toe op het cursusgeld. Zo proberen we ook onze duurdere cursussen en muzieklessen toegankelijk te houden zonder een te hogen eigen bijdrage. Dit betekent in de pratijk dat wanneer Stichting Leergeld de volledige vergoeding (€ 400,-) inzet voor de Lindenberg, er voor cursussen en muzieklessen tot € 533,- geen eigen bijdrage nodig is.  Bespreek jouw persoonlijke vergoedingsmogelijkheden met Stichting Leergeld. 
  • Je kunt als cursist een instrument in bruikleen krijgen van Stichting Leergeld. Er wordt geen huurprijs in rekening gebracht. Je betaalt alleen een eigen bijdrage van € 15,00.

Denk je dat je voor deze korting in aanmerking komt? Op de site van Stichting Leergeld lees je er alles over en kun je een aanvraagformulier invullen!

De kaartverkoop voor voorstellingen voor seizoen 23/24 is gestart! Ook staat het nieuwe cursusaanbod online en zijn de inschrijvingen open.