Algemene vragen

Waar kan ik de algemene voorwaarden lezen?
De algemene voorwaarden zijn te vinden op de pagina Cursusinformatie.

Kunnen jullie zien hoe laat en bij wie mijn zoon of dochter les heeft?
Dat kan! Stuur ons een e-mail op cursussen@delindenberg.com. Op werkdagen (ma-vrij 10.00-16.00 uur) beantwoorden we je mail binnen 24 uur.

Welke kleding moet ik dragen bij de danscursus?
Indien er kledingvoorschriften zijn, staat dit vermeld bij de cursus onder meer informatie.

Vakanties

Zijn er lessen/cursussen in de schoolvakanties?
De Lindenberg volgt de schoolvakanties. Dat betekent dat er in de schoolvakanties geen cursussen of lessen zijn. Ook zijn we tijdens de vakanties gesloten en daarom niet bereikbaar via telefoon of email. Bekijk deze pagina voor alle data.

Proeflessen

Bekijk voor meer informatie over proeflessen en/of de proeflessenweek de pagina over proeflessen.

Inschrijving

Hoe kan ik me inschrijven?
Inschrijven gaat altijd via deze website. Op de overzichtspagina met cursussen en op de detailpagina van de cursus zelf vind je een groene knop met 'Inschrijven'.

Kan ik nog inschrijven voor muziekles, terwijl jullie seizoen al gestart is?
Het is bijna altijd mogelijk nog in te stromen op muziekles. Hiervoor schrijf je je gewoon in via deze website. Als je veel later start verrekenen we dat met het lesgeld. De docent neemt vervolgens contact met je op om een afspraak te maken.

Ik was vorig jaar cursist en wil dit jaar weer door, is het nodig me opnieuw aan te melden?
Ja. Opnieuw inschrijven altijd noodzakelijk, ieder jaar weer.

Kan ik mij voor een half jaar inschrijven?
De Lindenberg heeft diverse soorten cursussen. Sommige duren een jaar, anderen een half jaar, weer andere zijn korte cursussen of workshops. De inschrijving is geldig vanaf het moment dat je je aanmeldt tot en met de laatste les. Inschrijving voor een jaarcursus betekent dat je een jaar lang les hebt. Het is in veel gevallen wel mogelijk om tussentijds in te stromen op een jaarcursus, ook nog halverwege het seizoen. Uiteraard betaal je dan naar rato. 

Welke leeftijdsgrens wordt gehanteerd bij de kinder- en jongerencursussen?
De leeftijd die vermeld staat is de vanaf - tot en met leeftijd. De cursus Musicalklas 6-8 jaar is dus voor kinderen van 6 t/m 8 jaar. We hanteren hierbij de leeftijd die het kind heeft op 1 oktober. Wordt een kind dus in september 6 jaar, dan kan het gewoon deelnemen aan een cursus vanaf 6 jaar. Indien een docent zelf een uitzondering maakt (bijvoorbeeld omdat het niveau van een kind beter past bij een oudere groep) dan wijken we af van deze regel. 

Kan ik mijn kind al inschrijven als ik nog geen toezegging van Stichting Leergeld heb ontvangen?
Voordat je je kind inschrijft voor een cursus, dien je eerst contact op te nemen met Stichting Leergeld Nijmegen om te vragen of jouw kind in aanmerking komt voor vergoeding. Zodra Stichting Leergeld de vergoeding heeft toegezegd, kan je je kind aanmelden voor de cursus. Kijk voor meer informatie op onze website.

De website ziet er anders uit, ik kan de muziekles die ik altijd volgde niet meer vinden.
Eerst ga je naar cursusaanbod, dan naar muziek, en dan kies je je instrument. Bij het instrument staan de lesvormen waaruit je kunt kiezen.

Welke cursus is passend voor de leeftijd van mijn kind?

Twijfel je voor welke leeftijdsgroep je je kind moet inschrijven voor muziekles? We kijken bij de plaatsing naar de leeftijd van de cursist op 1 oktober.

Plaatsing

Is er nog plaats in een cursus?
Na inschrijving laten we je zo snel mogelijk weten of we je hebben kunnen plaatsen. Indien de cursus vol zit, word je op een wachtlijst geplaatst. Je ontvangt hierover uiteraard bericht van ons. Het kan zijn dat er nog een plek vrij komt. Indien er veel mensen op de wachtlijst staan, kan er een extra cursus worden aangeboden. Blijkt de cursus na aanmelding vol te zijn en wordt er geen extra cursus aangeboden of kun je niet op de tijd van de nieuw aangeboden cursus, dan worden er uiteraard geen kosten in rekening gebracht. 

Ik heb me ingeschreven voor een cursus, ben ik geplaatst?
Zodra je geplaatst bent voor een cursus ontvang je een inschrijfbewijs per mail. Daarop staan alle belangrijke gegevens zoals de startdatum en het lokaal. Iedere dag versturen we nieuwe inschrijfbewijzen. Soms komen ze terecht in de spambox/ongewenste mail. Als je niet geplaatst bent nemen we vóór aanvang van de cursus persoonlijk contact met je op.

Ik heb een automatische bevestiging gehad van mijn digitale inschrijving, maar nog niet gehoord of ik al geplaatst ben.
Op het moment dat we je inschrijving hebben verwerkt, ontvang je binnen twee weken van ons bericht over je plaatsing (in de zomervakantie kan dit bericht wat langer op zich laten wachten i.v.m. zomersluiting). Heb je binnen twee weken niets van ons vernomen, verzoeken we je vriendelijk een e-mail te sturen naar cursussen@delindenberg.com. Het inroosteren van lestijden muziek (waarbij lestijden en/of lesdagen in overleg zijn) en het samenstellen van een evenwichtige band  heeft vaak meer tijd nodig. Het kan hierdoor bij muzieklessen wat langer duren voor je bericht ontvangt. 

Wanneer hoor ik of ik geplaatst ben voor muziekles, een bandje of ensemble?
Het roosteren van lessen en samenstellen van bands/ensembles neemt tijd in beslag, omdat we het samenspelrooster zo goed mogelijk willen afstemmen op de instructielessen en we tegemoet proberen te komen aan de voorkeursdagen van onze klanten. Dat is een hele puzzel. Bij de muzieklessen waarbij dag/tijd in overleg zijn, neemt een docent persoonlijk contact op om de lesdag/tijd af te stemmen. Veelal is dit pas na de zomervakantie. Schrijf je je in na de start van het cursusseizoen (september), dan proberen we zo spoedig mogelijk contact op te nemen.

Is het zeker dat mijn cursus doorgaat?
Als je je inschrijfbewijs per mail ontvangen hebt, kun je er altijd vanuit gaan dat je cursus doorgaat. In een enkel geval kan de cursus niet van start gaan, dan nemen we altijd persoonlijk contact met je op vóór aanvang van de cursus.

Instromen

Kan ik nog instromen op een cursus die al gestart is?
Als de cursus op de website staat vermeld ben je altijd welkom om je in te schrijven. Ook als deze al gestart is. Vervolgens gaan we bekijken wat de mogelijkheden zijn. Vanwege het Coronaprotocol moeten we extra goed toezien op het maximum aantal deelnemers per groep. Verder ligt het ook aan de aard van de cursus, of instromen mogelijk is. Als je kunt instromen ontvang je een inschrijfbewijs. Zo niet, dan nemen we altijd persoonlijk contact met je op.

Tot wanneer kan ik instromen in een reeds begonnen cursus?
Is een cursus al begonnen, dan staat bij de cursus in het cursusoverzicht vermeld of instromen nog mogelijk is. Bij veel cursussen en muzieklessen kan dit het hele jaar door.

Overstappen

Kan ik overstappen naar een andere cursus?
Als een cursus of tijdstip toch niet bevalt, is het in veel gevallen mogelijk om in overleg met de afdeling Cursussen over te stappen naar een andere cursus. Als je meteen kunt aangeven naar welke cursus je wilt overstappen en er is plaats, dan regelt de Lindenberg automatisch de wijziging van inschrijving. Het cursusgeld van de cursus waarop je stond ingeschreven blijft ongewijzigd, tenzij het cursusgeld van de nieuwe cursus hoger is. In dat laatste geval wordt het verschil doorberekend.

Betaling en kortingen

Betalen

Ik begin binnenkort met mijn cursus of muziekles, wanneer en hoe ga ik betalen?
Betalingen verlopen via automatische incasso. Hiervoor heb je toestemming gegeven bij het invullen van het inschrijfformulier. De eerste incasso vindt plaats begin november. In de maand oktober ontvang je een factuur per e-mail, daarop kun je zien wat precies het bedrag is dat je gaat betalen.

Waarom moet ik al toestemming geven voor automatische incasso, terwijl nog niet zeker is of mijn cursus doorgaat?
Je geeft alvast toestemming zodat we niet dat meer achteraf met elkaar hoeven te regelen, als je eenmaal gaat beginnen aan je cursus of muziekles. Bijna altijd ga je na een inschrijving ook echt starten, dus dan is het handig als die toestemming er meteen is. In een heel enkel geval annuleren we een inschrijving doordat een cursus niet van start gaat of doordat de muziekdocent geen plek meer heeft in het rooster. Dan vervalt de inschrijving en incasseren we geen lesgeld.

Wanneer wordt lesgeld afgeschreven?
Het lesgeld wordt in één of meerdere termijnen via machtiging van je rekening geïncasseerd. De betaling in één termijn vindt altijd plaats nadat de cursus van start is gegaan. Heb je gekozen voor betaling in termijnen, dan start de incassering na aanvang van de cursus en wordt het cursusgeld maandelijks geïnd rond  de 1e van de maand gedurende de looptijd van de cursus.

Ik wil mijn lesgeld van een ander banknummer laten incasseren, kan ik dat nog wijzigen?
Een ander banknummer kun je schriftelijk aan ons doorgeven door een mail te sturen naar cursussen@delindenberg.com dan passen wij het voor je aan.

Kortingen en regelingen

Welke kortingsregelingen hebben jullie?
De Lindenberg werkt onder meer samen met Stichting Leergeld en doet mee met de Meedoen Regeling. Alle kortingen staan bij elkaar op deze pagina

Wat moet ik doen om in aanmerking te komen voor gezinskorting?
Je hoeft niets te doen, wij controleren onze inschrijvingen hier zelf op en de danskorting wordt automatisch toegepast wanneer drie of meer gezinsleden van hetzelfde adres een cursus volgen bij de Lindenberg.

Wat hebben jullie nodig om de studentenkorting te kunnen toepassen?
Een inschrijfbewijs van je opleiding met daarop je eigen naam, geboortedatum, naam van de opleiding en het actuele jaar van inschrijving. Dit mail je naar cursussen@delindenberg.com

Ik doe meerdere jaarcursussen dans, wat moet ik doen om de danskorting te krijgen?
Je hoeft niets te doen, wij controleren onze inschrijvingen hier zelf op en de danskorting wordt automatisch toegepast als je twee of meer jaarcursussen dans bij ons volgt.

Werken jullie ook samen met andere gemeentes in het kader van lesgeldvergoeding voor kinderen en jongeren tot 18 jaar?
Nee, de Lindenberg kent alleen een samenwerking met Gemeente Nijmegen. Andere gemeentes in de regio regelen dit rechtstreeks met ouders en verzorgers

Kan ik mijn kind al inschrijven als ik nog geen toezegging van Stichting Leergeld heb ontvangen?
Voordat je je kind inschrijft voor een cursus, dien je eerst contact op te nemen met Stichting Leergeld Nijmegen om te vragen of jouw kind in aanmerking komt voor vergoeding. Zodra Stichting Leergeld de vergoeding heeft toegezegd, kan je je kind aanmelden voor de cursus. Kijk voor meer informatie op onze website.

Ik wil gebruik maken van de Meedoen-regeling
Heb je een aanvraag gedaan bij de gemeente Nijmegen en een bevestigingsbrief gehad dat je recht hebt op de meedoen-regeling? Dan mag je € 150,- van de gemeente besteden aan een activiteit in cultuur, sport of educatie. Bij de Lindenberg bijvoorbeeld! Bij ons kun je dit besteden aan een cursus of theatervoorstellingen. Zie voor meer uitleg de informatiepagina op onze website. 

Betalen in termijnen

Ik wil het lesgeld in termijnen betalen, wat kost dat extra?
Dat kost per inschrijving € 12,50 extra aan administratiekosten. Dit bedrag zit meteen verwerkt in de termijnbedragen die je gaat betalen.

Kan ik mijn betaling in één keer omzetten naar termijnbetaling?
Als er nog geen incassering heeft plaatsgevonden, dan is dat vaak nog mogelijk. Bij termijnbetaling dien je wel rekening te houden met eenmalige administratiekosten van € 12,50.

Ik wil het lesgeld in termijnen betalen, ik weet niet zeker of ik dat heb ingevuld op het inschrijfformulier, hoe controleer ik dat? 
Als je het niet zeker weet kun je een mail sturen naar cursussen@delindenberg.com dan kijken wij het voor je na.

Ik wil het lesgeld toch in termijnen betalen, of toch juist niet, maar heb me al ingeschreven, kan ik dat nog wijzigen?
Als je een aanpassing wil doorgeven over je betalingen kun je die schriftelijk aan ons doorgeven door een mail te sturen naar cursussen@delindenberg.com dan passen wij het voor je aan.

Gemiste lessen

Kan ik gemiste lessen inhalen of van gemiste lessen cursusgeld terugontvangen?
Hoe jammer wij het ook vinden als je een les moet missen, inhalen en restitutie is helaas niet mogelijk. De docent vindt het wel fijn om te weten als je een keer afwezig bent.  Je kan je afmelding telefonisch doorgeven of mailen naar ikkomniet@delindenberg.com. Wij brengen je docent dan op de hoogte.

Kan ik door ziekte van de docent cursusgeld van de gemiste lessen terugkrijgen?
Indien aan het eind van het cursusjaar blijkt dat door ziekte van de docent of verhindering van de docent of noodgedwongen sluiting van het instituut (buiten de vakanties en vrije dagen om) meer dan twee lessen zijn vervallen, kunt u hiervoor aan het eind van de cursus schriftelijk restitutie aanvragen. In geval van verhindering van een docent zullen wij altijd voor een vervangende docent of een vervangende les trachten te zorgen. Het inzetten van een andere docent dan in de jaarbrochure staat vermeld of een vervangende les leidt niet tot restitutie, evenmin als eigen verzuim.

Kan ik in geval van persoonlijke omstandigheden cursusgeld terugontvangen?
De Lindenberg heeft er begrip voor dat er omstandigheden kunnen zijn waardoor iemand een cursus niet af kan ronden, maar restitutie kan alleen bij zwaarwegende omstandigheden. Mocht je vinden dat er wegens bijzondere omstandigheden (verre verhuizing, langdurige ziekte, verandering van werk) een uitzondering gemaakt kan worden, dan kan je dit schriftelijk aangeven in een brief of e-mail aan de afdeling Cursussen (cursussen@delindenberg.com). Wij laten dan snel weten of wij akkoord gaan met je annulering.  
 

Opzeggen

Kan ik de cursus nog opzeggen?
De Lindenberg hanteert als regel dat je schriftelijk en kosteloos kan opzeggen tot uiterlijk 3 weken voor aanvang van de betreffende cursus. De datum van ontvangst van de opzegging is hierbij bepalend. Wanneer na de genoemde termijn, maar nog voor de startdatum wordt opgezegd, worden € 25,- annuleringskosten in rekening gebracht. Is de cursus eenmaal gestart, dan is opzeggen met kwijtschelding van cursusgeld helaas niet meer mogelijk. Schriftelijk opzeggen van instrumentale/vocale lessen muziek is alleen mogelijk schriftelijk binnen één maand na de eerste les. In dit geval brengen wij slechts 1 termijn cursusgeld in rekening.

Ik was vorig jaar cursist en wil dit jaar niet verder, hoe zet ik mijn deelname stop?
Je hoeft niet te doen. Een inschrijving geldt altijd voor één seizoen en loopt automatisch af als de cursus of (bij muziekles) het cursusseizoen voorbij is.

Mijn muzieklessen zijn net begonnen maar ik wil toch stoppen, kan ik nog annuleren?
Schriftelijk opzeggen van instrumentale/vocale lessen muziek is alleen mogelijk binnen één maand na de eerste les. De annuleringskosten zijn één termijn lesgeld. Opzeggen kan uitsluitend door zelf als cursist een e-mail te sturen naar cursussen@delindenberg.com.

Mijn cursus begint volgende week, kan ik nog annuleren?
Je kunt tot uiterlijk drie weken voor de startdatum van een cursus kosteloos opzeggen. Dat kan uitsluitend door zelf als cursist een e-mail te sturen naar cursussen@delindenberg.com. De datum van ontvangst van de opzegging is hierbij bepalend. Als je na de genoemde termijn van drie weken, maar nog vóór de startdatum opzegt, brengen we € 25,- annuleringskosten in rekening.

Kan ik nog annuleren nadat mijn cursus begonnen is als het me niet bevalt?
Na de startdatum is opzeggen niet meer mogelijk. Er zijn wel mogelijkheden om, in overleg, over te stappen naar een andere cursus. Stuur hiervoor een mail naar cursussen@delindenberg.com.

Kan ik nog annuleren nadat mijn cursus begonnen is en ik ga verhuizen ver buiten Nijmegen?
In geval van overmacht of zwaarwegende omstandigheden kunnen we een uitzondering maken, stuur hiervoor een mail naar cursussen@delindenberg.com.

Vragen over muzieklessen

Ik heb me al ingeschreven voor muziekles, wanneer hoor ik meer?
Onze docenten zijn momenteel druk bezig met het maken van de lesroosters. Je ontvangt zo snel mogelijk bericht van je eigen muziekdocent. Als je je inschreef voor een proefles muziek of voor een knipkaart, kan het iets langer duren voordat je iets hoort, maar we zijn er zeker mee bezig.

Ik wil een proefles op een muziekinstrument, hoe gaat dat in zijn werk?
Lees hier meer over op de pagina Proeflessen.

Ik schreef mijn kind in voor muziekles inclusief band en ik wil graag weten in welke band hij is ingedeeld en wanneer de bandles plaatsvindt.
Bij kinderen tot 12 jaar laat de instructiedocent van de muziekles je weten bij welke band (samenspelgroep) je kind is ingedeeld.
Bij jongeren vanaf 12 jaar laat de bandcoördinator je weten bij welke band je kind is ingedeeld.

Mijn kind gaat muziekles inclusief band volgen, is het nodig hem dan nog apart voor de band van zijn keuze in te schrijven? 
Nee, graag alléén inschrijven voor instrument inclusief band. Als je je ook nog voor de band zou inschrijven zou je de bandles ook apart moeten betalen, terwijl het bij de muziekles gratis in zit. Een eventuele voorkeur voor een bepaalde band kun je op het inschrijfformulier van de muziekles zelf aangeven in het opmerkingenveld.

Waarom kost muziekles zonder band evenveel geld als muziekles met band?
Kinderen en jongeren t/m 18 jaar die muziekles bij ons volgen, mogen gratis meedoen aan bandles. Dat is een vorm van samenspel die wij graag stimuleren. 

Waarom kan ik mijn kind tot 12 jr niet aanmelden voor muziekles zonder band?
Bij kinderen tot12 jaar kan je je inschrijven voor instrument inclusief band, en dan in het opmerkingenveld op het inschrijfformulier vermelden dat het kind geen bandles wil.
Bij jongeren vanaf 12 jaar kies je op deze website kiezen voor de vorm Instrumentles 12-18 jaar (de variant waar ‘incl band’ niet bij vermeld staat.)

Overige vragen

Verhuurt de Lindenberg muziekinstrumenten?
De Lindenberg verhuurt geen muziekinstrumenten. Wel krijgen onze cursisten korting op de aanschaf van instrumenten bij diverse winkels. Bekijk hiervoor ons kortingenboekje.

Wat is de Meedoen-regeling?
Heb je een aanvraag gedaan bij de gemeente Nijmegen en een bevestigingsbrief gehad dat je recht hebt op de meedoen-regeling? Dan mag je € 150,- van de gemeente besteden aan een activiteit in cultuur, sport of educatie. Bij de Lindenberg bijvoorbeeld! Bij ons kun je dit besteden aan een cursus of theatervoorstellingen. Zie voor meer uitleg de informatiepagina op onze website. 

Kan ik met mijn bandje bij jullie repetitieruimte huren?
Speel je in één van de vele bands die de Lindenberg rijk is, dan kun je via je docent aanvragen of er een mogelijkheid is. Als die er is, dan kun je tegen een gereduceerd tarief gebruik maken van een van de lokaal dat vrij is. Vraag bij je docent naar de mogelijkheden of mail naar cursussen@delindenberg.com. Speel je in een bandje dat niet in ons cursuspakket zit, dan zijn er misschien ook mogelijkheden. Stuur een mail naar cursussen@delindenberg.com.

Wordt jullie programma in Lent en Oosterhout nog uitgebreid?
Ieder nieuw seizoen kijken we of er nog mogelijkheden zijn om nieuwe cursussen te starten op deze locaties. We zijn echter beperkt i.v.m. het aantal lokalen dat we kunnen gebruiken op die locaties.
 

Contact

Wanneer kan ik de docent spreken?
Veel docenten werken parttime en zijn daardoor niet altijd bereikbaar. Je kan een email sturen aan cursussen@delindenberg.com die je richt aan de docent, dan sturen wij dit bericht naar de docent door.

Kan ik een telefoonnummer aanvragen van een docent of cursist?
Dat is helaas niet mogelijk. Een telefoonnummer van een docent of cursist mogen wij in verband met wetgeving m.b.t. privacy niet doorgeven. Je kan wel je docent mailen via cursussen@delindenberg.com.

Is je vraag hierboven nog niet beantwoord? 
Dan kan je je vraag mailen naar cursussen@delindenberg.com (vermeld daarbij s.v.p. je naam en telefoonnummer) of bellen naar 024 - 327 39 22. We zijn bereikbaar op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur. Tijdens schoolvakanties worden er geen cursussen gegeven en zijn wij gesloten.