Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag
drumles incl band 8-18 jaar
Vanaf € 18,-
Bekijk opties

Drumles incl band 8-18 jaar

Icon/Docent Docent(en): Peter Hengst , Fabian Kraal , Dale Smeets

Icon/Lessen Aantal lessen: meerdere opties

Icon/Datum Startdatum: In overleg

Icon/Datum Lesdag: In overleg

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Lesvorm Lesvorm: Individuele les , Duo-les of groepsles , Proefles

Icon/Leeftijd Leeftijd: 8 - 18 jaar

Icon/Locatie Locatie: Aldenhof , Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: In overleg

Wat kun je verwachten?

Wat is een drumstel eigenlijk?

Een drumstel is een verzameling trommels en bekkens dat met handen en voeten bespeeld wordt. Het drumstel wordt in alle muziekstijlen gebruikt. Tijdens de lessen wordt stilgestaan bij de basisritmes van de rockmuziek en worden deze al gauw toegepast bij geschikte nummers. Er wordt veel aandacht besteed aan coördinatie en de techniek van het spelen op de drums. Vervolgens zullen veel verschillende stijlen de revue passeren, zoals bluesrock, shuffle, reggae, funk en voor de liefhebbers latin en jazz. De conga’s en bongo’s worden met name in Latijns-Amerikaanse muziek gebruikt.

This course is taught in Dutch. In most cases it is possible to follow this course if you are an English speaker, but please consult our course administration department beforehand to be sure: cursussen@delindenberg.com.
Lees meer

Wat heb je nodig voor drumles

Het is handig om thuis een drumstel te hebben om te kunnen oefenen, want dan kun je pas opschieten. Een half uur of drie kwartier per week spelen op les is natuurlijk weinig. Het drumstel kent ook een elektrische vorm. Dit is prima om op te oefenen maar uiteindelijk is het een ander instrument dan het akoestische drumstel. Wel een manier om de buren rustig te houden. Je kan een drumstel aanschaffen of huren. Sommige leerlingen kunnen in aanmerking komen om drums te lenen via Stichting Leergeld kan een drumstel gehuurd te kunnen worden. Verder is het handig om je eigen stokken mee te brengen, omdat je gauw aan een soort stokken went. Om te beginnen is het type 5A geschikt (5A is een maat voor de lengte en dikte van de stok, maakt niet uit welk merk). Lesboeken zijn in eerste instantie niet nodig.

Samenspelen in een band of orkest

Kinderen vanaf 8 jaar die bij ons les op een instrument volgen krijgen allemaal een gratis samenspel-les aangeboden. Dat kan een band of een orkest zijn. Kinderen van 8 t/m 10 jaar oud starten in een beginnersorkest of beginnersband: samenspelgroepen waarin je nog niet direct de vaste formatie hebt van een band of orkest, maar wel alvast went aan het samenspelen met verschillende instrumenten, noten lezen en al kennismaakt met de leider van het jeugdorkest. Zodra je niveau het toelaat stroom je door naar de junioren van het jeugdorkest (en later de jeugd) of naar een band met een echte (en redelijk vaste) bandformatie en bandleider (één van onze docenten). Leren samenspelen is een belangrijk onderdeel van het leren bespelen van je instrument. Zo raak je snel thuis in maat, ritme en notenschrift, en leer je goed luisteren en improviseren. Regelmatig treedt je op, binnen de Lindenberg en daarbuiten, om direct aan je podiumpresentatie te werken en podiumervaring op te bouwen.

Bij sommige instrumenten kan er voor zowel band als orkest gekozen kan worden: het verschil tussen band en orkest zit ‘m in de muziekstijl die gespeeld wordt (orkest is doorgaans klassiek, band is meer pop, rock of jazz).

Kinderen worden automatisch bij een band of orkest geplaatst als ze zich voor muziekles met band of orkest inschrijven: ouders hoeven ze dus niet apart voor een band in te schrijven.

Muziekles bij de Lindenberg

Muziekles bij de Lindenberg wordt afgestemd op leerling en docent. De methode waarin je les krijgt is afhankelijk van het instrument, je niveau en de wens van de leerling en de docent. Ook bij de keuze voor een notatiemethode (bijv. notenschrift of akkoorden) kijken we naar wat het best past voor de leerling, het niveau en de functie van het instrument. Door de veelzijdigheid van onze docenten, kunnen we cursisten op alle niveaus bedienen.

Meer dan alleen de techniek

Om het instrument goed te leren beheersen, werken we in de lessen aan technische vaardigheden, maar ook aan gehoor, creativiteit en lezen. Met alle instrumenten kun je in principe samenspelen met andere instrumenten in een band of orkest, maar ieder instrument heeft zijn eigen functie en geluid in het samenspel. 

Wie geeft er les?

Peter Hengst

Peter Hengst heeft gestudeerd aan het Arnhems conservatorium (slagwerk, percussie, arrangeren) en aan de Rijksuniversiteit Utrecht (muziekwetenschappen). Tijdens en na zijn studies heeft hij in veel jazz- en Latingroepen gespeeld. Ook heeft hij musicals begeleid en uitvoeringen van modern-klassieke werken. Peter Hengst is op studiereis geweest naar Cuba en heeft vanuit die ervaring een eigen Latin jazz-groep geleid.

Momenteel is hij, naast zijn werk als slagwerkdocent bij de Lindenberg en theoriedocent bij ArtEZ, ook nog zelf zeer actief als muzikant: zo is hij al geruime tijd lid van het Risotto-Quartet en Funkgroep The Pebb en neemt hij geregeld als freelance drummer en percussionist cd's op.

Peter Hengst heeft gestudeerd aan het Arnhems conservatorium (slagwerk, percussie, arrangeren) en…

Lees meer

Fabian Kraal

Fabian Kraal is geboren in Nijmegen en trommelde al van jongs af aan op alles wat los en vast zat. Hij kreeg les van Eugène Flören, René Creemers en Peter Hengst en ontwikkelde zich tot een creatieve pop & rockdrummer met passie voor sound en groove.

Vanaf zijn 15e speelt hij in verschillende bands, van Americana tot pop en van metal tot singer-songwriter. Met zijn bands Landmark 105 en Eva Almagor was hij te gast bij verschillende radio- en televisieprogramma's, waaronder De Wereld Draait Door.

Fabian begon in 2007 met lesgeven en is sinds 2013 verbonden aan de Lindenberg als bandcoach en docent drums.

Fabian Kraal is geboren in Nijmegen en trommelde al van jongs af aan op alles wat los en vast…

Lees meer

Dale Smeets

Dale Smeets is opgegroeid met soul- en funkmuziek: al op 15-jarige leeftijd speelde hij in zijn leraars soulband. Na zijn middelbareschooltijd is Dale de vooropleiding van het Amsterdams conservatorium gaan doen, hoofdrichting Pop. Hier heeft Dale veel ervaring op gedaan als het gaat om samen muziek maken en het schrijven van muziek. Na de vooropleiding is Dale de Bachelor Jazz & Pop gaan doen op het ArtEZ Conservatorium te Arnhem waar hij zijn Bachelor of Music heeft behaald. Momenteel is Dale actief als studiomuzikant, sessie-drummer, docent en speelt hij in meerdere vaste bands, zoals Jack Jarryd en Triple-R. Dale heeft ervaring in een groot scala aan muziekstijlen en focust in zijn lessen onder andere op creativiteit, muzikaliteit, gehoor, samenspelen en techniek. Momenteel volgt Dale een Masterprogramma in Evidence-based Music Therapy aan het conservatorium van Rotterdam Codarts.

Dale Smeets is opgegroeid met soul- en funkmuziek: al op 15-jarige leeftijd speelde hij in zijn…

Lees meer
E2B53931-9C07-4BD0-A88C-C534B0C7BD74
EA2C691E-C30D-4A76-AA33-D67DEC28094F

Locaties

Lindenberg Aldenhof

Aldenhof 13-90
6537 CD Nijmegen, Google maps

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps