Story Untold

een podcast met Nijmeegse jongeren

Van een pornoverslaving tot een zeldzame spierziekte en van een kind van gedupeerde ouders tot vluchten voor de Taliban: in een nieuwe serie van de podcast Story Untold delen Nijmeegse jongeren een heftige gebeurtenis uit hun verleden en vertellen ze hoe het hen sterker heeft gemaakt. De serie bestaat uit zeven afleveringen en is gestart op zondag 31 maart 2024. De laatste aflevering komt online op zondag 12 mei, aan de vooravond van de Mental Health Awareness Week. Story Untold is op initiatief van Manuel Teca in het leven geroepen.

Story Untold podcast
In de podcastreeks Story Untold staat elke aflevering één jongere centraal. Deze jongere vertelt over een gebeurtenis is zijn of haar leven, een "Untold Story". Manuel Teca is initiatiefnemer van de podcast. “Ik zie veel jongeren die het lastig vinden om hun problemen te delen, omdat er naar mijn mening nog steeds een flink taboe op mentale gezondheid heerst. Volgens mij is je kwetsbaar opstellen en je verhaal delen, een eerste stap naar het aanpakken van je problemen. Met deze podcast hopen we andere jongeren te motiveren om zich uit te spreken en te laten zien dat, hoe groot een tegenslag ook is, je er krachtiger uit kan komen.”  

Voor en door jongeren
Zijn eigen ervaringen als jongere hebben Manuel Teca geïnspireerd om Story Untold in het leven te roepen. “Toen ik drie jaar oud was ben ik vanuit Angola naar Nederland gevlucht. Ik heb als kind in diverse AZC’s gezeten. Doordat ik verschillende culturele invloeden meekreeg, kreeg ik moeite met mijn eigen identiteit. Voor een Nederlander ben ik Angolees, omdat ik er zo uitzie. Voor een Angolees ben ik Nederlander omdat ik mijn moedertaal niet kan spreken. Hierdoor stelde ik mezelf jarenlang voortdurend vragen: wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik? Op zoek naar antwoorden kwam ik andere jongeren tegen die ondanks tegenslagen allemaal timmeren aan de weg naar de beste versie van zichzelf. Ik geloof dat een goed voorbeeld goed doet volgen. Daarom heb ik Story Untold in het leven geroepen.” 

De podcast beluisteren
Een nieuwe aflevering van de podcast Story Untold is vanaf 31 maart t/m 12 mei elke week te zien via YouTube en te beluisteren op Spotify. Story Untold is ook te volgen op Instagram. In totaal komen er zeven sprekers aan bod die uiteenlopende onderwerpen onder de aandacht brengen.

--

Aflevering 1 (31 maart): Lauren - Mijn verwerkingsproces na seksueel geweld
Bekijken via YouTube

Aflevering 2 (7 april): Jaïr - Mijn verhaal als kind van gedupeerde ouders (toeslagenaffaire)
Bekijken via YouTube