In november 2020 werd Melanie Maria moeder. In haar eerste jaar als moeder heeft ze onderzoek gedaan hoe het is wanneer moeder- en kunstenaarsschap naast elkaar bestaan. ‘De vergankelijke moeder’ gaat over het gevoel van verdwijnen, onzichtbaarheid en tevens het revolutionaire delen van het mógen van het parallel tussen de moeder en de kunstenaar.

Moederschap is iets van voorbijgaande aard, maar dat is het niet. We zijn zo stevig als een boom. We voeden zuurstof. We zijn zuurstof. Ik ben een moeder. Ik koester mijn kind, maar ik koester ook de wereld om me heen. Ik adem, wij ademen. We zijn collectief met elkaar verbonden. We zijn vertakkingen, een rizoom van aderen. We zijn van voorbijgaande aard. Toch zijn we dat niet. Wij zijn de golven van de oceaan, komen en gaan.

Over Melanie Maria

Melanie Maria (1993, Haarlem) is moeder en kunstenaar. In 2019 studeerde zij af aan Bachelor Fine Art aan ArtEZ Arnhem. Op de academie ontwikkelde zij zich als performancekunstenaar, als vervolg op haar studie aan de Dansacademie van de Amsterdamse Hogeschool voor Kunsten. De mens, het individu, het collectief en de publieke ruimte zijn haar werkruimte.

De afdeling cursussen is tijdelijk telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 13:00 tot 16:00 uur.