Expositie '(On)zichtbare verbindingen' van Van Lieshout VI

Suzan van Lieshout alias Van Lieshout VI wil in haar werk de huidige tijd weerspiegelen. Nu exposeert zij op een voor haar bijzondere plek: het voormalige café van haar ouders. Hoewel elk spoor ervan letterlijk is weggewit, is het er nog altijd: een waardevolle en levendige plaats in haar herinnering.

“Er is altijd dat wat je ziet en dat wat je niet ziet, maar er wel is."

Een onzichtbare band tussen mensen, een plek waar ooit iets plaatsvond. We krijgen informatie via onze ogen maar in ons hoofd kennen we er betekenis aan toe. Dat maakt de realiteit voor iedereen anders.

Ook in haar fotomontages is Van Lieshout VI bezig met het in beeld brengen van onzichtbare verbindingen. Veranderde betekenis die ontstaat door samensmelting van twee foto's. Ze is op zoek naar het punt waarop 1+1 drie wordt. Tussen de duizenden beelden die ze maakte van de omgevingen waar ze was, vindt ze combinaties die een nieuwe, verborgen wereld blootleggen.

In zowel haar 2D- als het ruimtelijke werk speelt het narratieve element een rol. Thema’s zijn altijd gelieerd aan ons huidige tijdsgewricht, natuur, verontrusting, engagement, winnaars en verliezers.

De afdeling cursussen is tijdelijk telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 13:00 tot 16:00 uur.