6-03-2024

Expositie Dennis Spaine

Te zien vanaf 17 maart t/m 12 april 2024

Dennis Spaine (Sierra Leone, 1974) is van origine (internationaal) journalist. Hij schildert echter al sinds zijn veertiende en heeft sindsdien geëxperimenteerd met diverse schilderstijlen en eco-art (het maken van schilderijen, meubels en sieraden met afval). 

Spaine heeft in zijn leven veel gereisd en werkte o.a. als barman en cocktailshaker. Daar komt de door hemzelf bedachte term cocktail painting vandaan. Hij mixt in tentoonstellingen meerdere stijlen, zoals abstract, figuratief en fashion en werkt met diverse materialen waaronder olieverf, acrylverf en waterverf. 

Als hij schildert, vergeet hij zijn zorgen en kan hij zijn gedachten verzetten van zijn dagelijkse leven in het AZC. In deze expositie zijn 20 tot 25 schilderijen te zien die Dennis heeft gemaakt sinds hij in Nederland is. Dennis haalt de inspiratie voor zijn schilderijen uit de reizen die hij heeft gemaakt, contact met de bevolking en Europese schilderkunst. 

Deze expositie is tot stand gekomen in samenwerking met de Nijmeegse organisatie Dar al Yasmin. Dennis is sinds 2 jaar in Nederland en wil Dar al Yasmin en de COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) graag bedanken voor de manier waarop ze hem hebben ondersteund in het aanmoedigen van zijn werk als kunstenaar.