Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag
Improvisatietheater (B)
€ 329,-
Bekijk opties

Improvisatietheater (B)

Icon/Docent Docent(en): Inge van Leiden

Icon/Lessen Aantal: 15 lessen

Icon/Datum Startdatum: 29 jan 2024

Icon/Datum Lesdag: maandag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 18 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

Verdiepen in improvisatietheater

In deze cursus gaan we aan de slag met speltechnieken van de improvisatie, zoals het werken met emoties en status, incasseren en het neerzetten van geloofwaardige personages en grappige typetjes. Hierdoor ontwikkel je je enorm als speler! De regels van het improviseren komen uiteraard ook uitgebreid aan bod, waarbij samenspel en het maken van verhalen centraal staan.

Lees meer

De vloer op

Uiteraard spelen we ook de vloer op-achtige scènes. De regisseur, in dit geval de docent, zet het format uit: welke mensen komen samen en waarom? Wat zijn hun karaktertrekken, eventuele geheimen en (al dan niet verborgen) agenda's? Maar niemand weet wat er precies zal gaan gebeuren: het onverwachte en niet-bedachte ontstaat door de interactie van de spelers.

Actieve cursus

In deze cursus ben je actief bezig. We doen in het begin van de les veel leuke en leerzame speloefeningen en vervolgens spelen we verschillende improvisatiescènes.

Enige toneelervaring

Het is prettig als je al enige toneelervaring en/of ervaring met improviseren hebt (bijvoorbeeld vanuit de theatersport). De cursus kan worden afgesloten met een kleine presentatie voor eigen publiek.

Wie geeft er les?

Inge van Leiden

Inge van Leiden is theaterdocent, actrice en presentatrice. Improvisatietheater is haar grote liefde en specialiteit. Ze heeft jarenlange ervaring, zowel als speelster als docent/trainer. In combinatie met een beetje humor, relativeringsvermogen en een flinke dosis verstand van zaken creëert Inge in haar lessen een ontspannen sfeer waarin een ieder de mogelijkheid krijgt zich verder te ontwikkelen als speler. In haar visie vormen spelplezier en de vrijheid om fouten te mogen maken heel belangrijke ingrediënten om tot het uiteindelijke doel van improvisatietheater te komen: het spelen van mooie scènes. www.ingevanleiden.com

Inge van Leiden is theaterdocent, actrice en presentatrice. Improvisatietheater is haar grote…

Lees meer

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps