Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag
Improvisatietheater (C)
€ 329,-
Bekijk opties

Improvisatietheater (C)

Icon/Docent Docent(en): Inge van Leiden

Icon/Lessen Aantal: 15 lessen

Icon/Datum Startdatum: 19 sep of 30 jan

Icon/Datum Lesdag: dinsdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 18 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

Vervolgcursus

Deze cursus is het  vervolg op de cursus improvisatietheater (B), maar ook geschikt voor diegenen die op andere wijze al ervaring hebben met improvisatietheater. 
 

Lees meer

Nieuwe improvisatievormen

We gaan aan de slag met nieuwe en lange  improvisatievormen. We zoeken inspiratie uit diverse bronnen om te komen tot mooie improvisatie scenes. We spelen uiteraard ook "de vloer op"-achtige scenes, waarbij vanuit de gegevens uitgangssituatie, personages en karaktertrekken, scenes worden gespeeld die uiteenlopen van uit-het-leven-gegrepen tot absurd. Het mooie van improvisatietheater is dat niemand van tevoren weet wat er zal gaan gebeuren! 

Ontwikkeling als speler

Ook is er tijdens de lessen veel ruimte voor je ontwikkeling als speler. We oefenen met technieken die je  spelmogelijkheden vergroten en die je kunt inzetten tijdens je spel en bij het neerzetten van je personage. Uiteraard is er ook veel aandacht voor verhaaltechnieken: hoe bouw je spanning op of maak je interessante verhaalwendingen? 

Geschikt voor wie?

Als je je verder wilt bekwamen als improvisatiespeler en open staat om nieuwe kanten van jezelf als speler te ontdekken en te ontwikkelen, het leuk vindt grenzen te verleggen en te experimenteren dan is deze cursus echt iets voor jou. De cursus wordt afgesloten met een presentatie voor (eigen) publiek. 
 

Wie geeft er les?

Inge van Leiden

Inge van Leiden is theaterdocent, actrice en presentatrice. Improvisatietheater is haar grote liefde en specialiteit. Ze heeft jarenlange ervaring, zowel als speelster als docent/trainer. In combinatie met een beetje humor, relativeringsvermogen en een flinke dosis verstand van zaken creëert Inge in haar lessen een ontspannen sfeer waarin een ieder de mogelijkheid krijgt zich verder te ontwikkelen als speler. In haar visie vormen spelplezier en de vrijheid om fouten te mogen maken heel belangrijke ingrediënten om tot het uiteindelijke doel van improvisatietheater te komen: het spelen van mooie scènes. www.ingevanleiden.com

Inge van Leiden is theaterdocent, actrice en presentatrice. Improvisatietheater is haar grote…

Lees meer

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps

De afdeling cursussen is tijdelijk telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 13:00 tot 16:00 uur.