Met LEF op het podium

Accepteer Statistieken Cookies Om deze video te bekijken.

LEF in twee minuten

Wat is LEF?

LEF is een jaarlijks terugkerend project waarin 200 leerlingen van verschillende Nijmeegse basisscholen samen een muzikale theatervoorstelling op de planken brengen. Onder professionele begeleiding van docenten, een regisseur, een acteur en muzikanten worden de scholieren in zes maanden tijd omgeschoold tot ware acteurs en dansers. In het eindresultaat staan kinderen van verschillende basisscholen zij aan zij in een schitterende voorstelling in de grote zaal van de Lindenberg!

In 2024 vinden de voorstellingen van LEF plaats op donderdag 20 en vrijdag 21 juni. Kaarten zijn binnenkort te koop via onze website.

Schoolklassen

Alle schoolklassen die meedoen aan LEF studeren per klas een zang- of dansoptreden in. In deze klassen wordt wekelijks les gegeven door een dans-, theater- of zangdocent. 

In 2024 doen er schoolklassen mee van IKC De Wieken, Brede School De Lindenhoeve en Nutsschool Lankforst.

Theaterklas

De hoofdrollen in de voorstelling worden gespeeld door leerlingen uit de theaterklas. Dat zijn leerlingen die in de vorige LEF-voorstelling in een schoolklas meededen aan LEF. Zij repeteren iedere vrijdag in Lindenberg Aldenhof. 

In 2024 doen er leerlingen mee van Kindcentrum TOON, Daltonschool De Meiboom, Brede School Prins Maurits en Brede School De Dukendonck.

Reis naar de regenboog

In 2022 werd voor het eerst het nieuwe verhaal Reis naar de regenboog gespeeld, geschreven door Pieter van der Waterbeemd naar een idee van Jos Verest, met muziek van Pieter Klaassen.

Hier de korte samenvatting van de verhaallijn:

Jim is jarig en hij heeft zijn vrienden uitgenodigd.
Eigenlijk willen ze voetballen, maar het regent en onweert. Wat moeten ze nou doen? Dan verschijnt er ineens een prachtige regenboog.

De jarige Jim komt op het idee om het einde van deze regenboog te zoeken. Jim en zijn vrienden reizen Nijmegen door op zoek naar het einde van de regenboog. Onderweg maken ze allerlei spannende avonturen mee. Zullen ze de schat aan het eind van de regenboog vinden?

Fotoverslag kostuumrepetitie Aldenhof - maart 2024

Dennis Vloedmans kwam in maart op bezoek tijdens de kostuumrepetitie voor LEF 2024 in Lindenberg Aldenhof. Bekijk hieronder hoe dat eruitzag!

 

LEF wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van:

Meer lezen over wat Lindenberg op School doet?

Bekijk onze pagina of schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief over het primair onderwijs.

E-mailadres