Wat is LEF?

LEF is een project waarin 200 Nijmeegse leerlingen uit het primair onderwijs elk jaar samen een muzikale theatervoorstelling op de planken brengen.

Onder professionele begeleiding van docenten, een regisseur, een acteur en muzikanten worden de scholieren in zes maanden tijd omgeschoold tot ware acteurs en dansers.

In het eindresultaat staan kinderen van verschillende basisscholen zij aan zij in een schitterende voorstelling in de grote zaal van de Lindenberg.

Op de deelnemende scholen wordt er wekelijks les gegeven door een dans-, theater- en een zangdocent aan groep 5 en 6. Deze lessen worden ingepast in het schoolrooster, en alle kinderen doen eraan mee.

Theaterklas

Bijzonder gemotiveerde leerlingen kunnen meedoen aan de theater- en productieklas. Leerlingen uit de theaterklas vervullen de hoofdrollen van LEF, en repeteren wekelijks na schooltijd op Lindenberg Aldenhof.

Productieklas

Leerlingen uit de productieklas helpen mee bij alle facetten achter de schermen. Zo gaan ze bijvoorbeeld op bezoek in het kostuummagazijn, helpen ze mee aan het decor en zorgen ze ervoor dat er reclame gemaakt wordt voor de voorstellingen.

Reis naar de regenboog

In 2022 wordt voor het eerst het nieuwe verhaal 'Reis naar de regenboog' gespeeld, geschreven door Pieter van der Waterbeemd naar een idee van Jos Verest.

Hier de korte samenvatting van de verhaallijn:

Jim is jarig en hij heeft zijn vrienden uitgenodigd.
Eigenlijk willen ze voetballen, maar het regent en onweert. Wat moeten ze nou doen? Dan verschijnt er ineens een prachtige regenboog.

De jarige Jim komt op het idee om het einde van deze regenboog te zoeken. Jim en zijn vrienden reizen Nijmegen door op zoek naar het einde van de regenboog. Onderweg maken ze allerlei spannende avonturen mee. Zullen ze de schat aan het eind van de regenboog vinden?

LEF: Reis naar de Regenboog wordt op 23 en 24 juni 2022 gespeeld in de Lindenberg.

Interviews over LEF - Praten met de makers

LEF bestaat al meer dan 20 jaar! In al die jaren hebben er niet alleen een heleboel kinderen meegedaan aan LEF. Ook achter de schermen zijn er een heleboel mensen bezig om ervoor te zorgen dat LEF elk jaar weer op het podium komt.

Het leek ons een leuk idee om een aantal van deze mensen te interviewen over hun band met LEF, wat voor herinneringen ze hebben aan LEF en wat ze precies doen voor LEF.

Het eerste interview is met Soraya Onstenk. Soraya heeft 10 jaar geleden voor het eerst meegedaan met LEF als leerling, en is nu al een aantal jaar productieassistent.

Lees het interview met Soraya hier!

Meer lezen over wat Lindenberg op School doet?

Bekijk onze pagina of schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief over het primair onderwijs.

E-mailadres
Het actuele cursus- en theateraanbod loopt tot de zomer.
Op 1 juni komen de voorstellingen en cursussen die vanaf september starten online.
Houd de website in de gaten.