Praktische informatie rondom onze cursussen

Afmelden voor een les?

Kan je een keertje niet naar je les komen, door ziekte of een andere reden? Stuur even een mailtje naar ikkomniet@delindenberg.com, zodat wij de docent op de hoogte kunnen brengen.

Recht op korting? 

In bepaalde gevallen geeft de Lindenberg korting op je cursusgeld en hieronder staan al onze kortingen toegelicht. Geef op het inschrijfformulier aan welke kortingsregeling op jou van toepassing is. Staat jouw korting daar niet op vermeld, dan passen we deze automatisch toe (zie ook de toelichting per korting in onderstaande tekst). Je hoeft het dan niet apart bij ons te melden. 

Je mag per inschrijving van één kortingsregeling gebruikmaken. Geef je meerdere kortingsmogelijkheden op, dan geeft de Lindenberg je altijd de hoogste korting die voor jou als cursist het gunstigste uitpakt. 

De enige korting die wel in combinatie met andere kortingen wordt toegepast is de Vriendenkorting

  • Stichting Leergeld 
  • Meedoen-regeling 
  • Pluskorting: cursisten die in één cursusseizoen meedoen aan 3 of meer cursussen (van minimaal 2 lessen per cursus) ontvangen 5% korting op het cursusgeld. Dit geldt ook voor mensen die betalingsplichtige zijn voor in totaal 3 of meer cursussen (van minimaal 2 lessen per cursus) voor een of meerdere kinderen en/of andere gezinsleden. De Pluskorting wordt automatisch verrekend aan het eind van het seizoen, met terugwerkende kracht, zodat al jouw inschrijvingen worden meegenomen in de telling.   
  • Studentenkorting: cursisten krijgen 15% korting op hun cursusgeld als zij voltijdstudent zijn in het mbo/hbo/wo in het seizoen waarin de cursus plaatsvindt. Mail hiervoor eenmalig je officiële studiebewijs met daarop je naam, geboortedatum en actueel studiejaar naar cursussen@delindenberg.com. Klik hier om meer te lezen over alle kortingen bij de Lindenberg voor studenten. 
  • Biebkorting: op schrijfcursussen van de Lindenberg ontvangen leden van de Openbare Bibliotheek Gelderland-Zuid 5% korting op het cursusgeld. Dit zijn de cursussen en workshops die op onze website te vinden zijn onder de noemer Schrijven. Mail hiervoor een foto van je biebpas waarop jouw naam zichtbaar is naar cursussen@delindenberg.com
  • Danskorting: volg je meerdere jaarcursussen dans, dan krijg je korting mits je inschrijvingen door ons zijn ontvangen vóór 15 oktober van het lopende cursusseizoen. Hierbij zien we inschrijvingen voor twee dezelfde elkaar opvolgende halfjaarscursussen - mits tijdig ontvangen - ook als een jaarcursus. Bij twee jaarcursussen krijg je 15% korting, bij drie is dat 25% en bij vier is dat 30%. Deze korting wordt automatisch berekend en hoef je niet aan te geven bij je inschrijving. Inschrijvingen die we ná 15 oktober ontvangen komen niet in aanmerking voor de danskorting. 
  • Knipkaartkorting: als vaste deelnemer bij een van onze bands, ensembles of koren krijg je eenmalig 15% korting op de prijs van maximaal 1 knipkaart per seizoen, van naar keuze 5 of 10 individuele muziek- of zanglessen. Deze korting hoef je niet zelf aan te geven bij je inschrijving en wordt automatisch berekend en toegekend aan het einde van het seizoen.  
  • Korting met een bon: heb je een kortingsbon voor korting op een cursus bij de Lindenberg, dan mag je per cursus maximaal één kortingsbon inzetten. Wij hebben hiervoor de originele bon nodig en deze kunnen wij verwerken zolang je de factuur van je cursus nog niet ontvangen hebt. Stuur de bon naar ons op per post of lever deze in bij de receptie van de Lindenberg, altijd duidelijk voorzien van je persoonlijke gegevens.  
  • Vriendenkorting: als Vriend van de Lindenberg krijg je korting op het cursusgeld van één cursus. Voor Kompanen is dat 5%, voor Supervrienden 10%. Deze korting verrekenen we aan het eind van het seizoen, met terugwerkende kracht. Dit doen wij zodat we de korting kunnen toepassen op de voor jou meest gunstige manier. 
  • Gezinskorting: deze is met ingang van cursusseizoen 2024-2025 vervangen door de Pluskorting (zie bovenaan deze opsomming). 

 

Inschrijven

Inschrijven kan het hele jaar door via onze site. Veel lessen starten in september en januari, maar ook gedurende de rest van het jaar kun je nog deelnemen aan korte cursussen en workshops. Instroom op reeds gestarte cursussen is vaak ook nog mogelijk. Beginnen kan dus het hele jaar!

Plaatsing

Plaatsing bij een cursus
Of je geplaatst wordt bij een cursus hangt af van het aantal inschrijvingen voor die cursus. Wanneer er voldoende inschrijvingen zijn en de cursus zeker doorgaat, ontvang je een inschrijfbewijs. Dit is meestal in de maand voorafgaand aan de start van de cursus. Indien je in de week voor de startdatum nog geen bericht van ons hebt ontvangen, raden we aan even contact met ons op te nemen. 
Heb je je ingeschreven voor muziekles? Bij muziekles neemt je eigen docent contact op om een dag en tijd af te spreken. Je inschrijfbewijs ontvang je pas nadat je de eerste les al hebt gehad. 

Plaatsing bij band of ensemble
Heb je je ingeschreven voor een band of ensemble? Dan kunnen wij je soms pas een week voor aanvang meer laten weten over je plaatsing. Dat komt doordat het samenstellen van een band of ensemble langere tijd duurt. We proberen natuurlijk altijd om je zo tijdig mogelijk te informeren.

Te weinig inschrijvingen
Soms zijn er voor de start van de cursus te weinig inschrijvingen, waardoor de cursus niet door kan gaan. Uit ervaring weten we inmiddels dat er tijdens de Proeflesweek (de eerste les) vaak nog cursisten bijkomen. Daarom laten we in de meeste gevallen de eerste les doorgaan, tenzij anders gecommuniceerd. Je hoort dan uiterlijk een paar werkdagen na de eerste les of de cursus definitief (dus ook de rest van de lessen doorgaat). Zo niet, dan ben je uiteraard geen cursusgeld verschuldigd. Soms kunnen we in overleg met de cursusgroep ook een gewijzigde cursusformule aanbieden. We passen dan bijvoorbeeld de tijd of de lesvorm aan.

Herinschrijvingen
Was jij al cursist en heb je je heringeschreven? Dan heb je tot 15 juni voorrang op plaatsing voor de cursus. We raden dus aan je in dat geval voor 15 juni in te schrijven. 

Proeflessen

Bekijk voor meer informatie over proeflessen en/of de proeflessenweek de pagina over proeflessen.

Huur instrument

Om je te helpen bij de aanschaf van een passend instrument zijn er verschillende huur- en koopmogelijkheden.

Instrumentenfonds van Stichting Leergeld: klik hier voor meer informatie

Korting bij muziekwinkels (zie Kortingenboekje).

Oefenvergunning

Geen plek thuis voor een piano of wil je de buren niet lastigvallen met je gedrum? Met een oefenvergunning kun je bij de Lindenberg zo vaak komen oefenen op je instrument als je wilt, binnen de beschikbare tijden. Oefenvergunningen verstrekken we alleen aan cursisten en studenten, voor een tarief van € 170,00 per jaar. Een oefenvergunning kun je aanvragen via cursussen@delindenberg.com.

Kortingenboekje

Als cursist van de Lindenberg heb je een streepje voor bij verschillende podia en winkels in Nijmegen. Op vertoon van je cursistenpasje kom je namelijk in aanmerking voor aantrekkelijke kortingen. Het kortingenboekje van seizoen 23/24 kun je bekijken en downloaden via deze link.