Praktische informatie rondom onze cursussen

Afmelden voor een les?

Kan je een keertje niet naar je les komen, door ziekte of een andere reden? Stuur even een mailtje naar ikkomniet@delindenberg.com, zodat wij de docent op de hoogte kunnen brengen.

Kortingsregelingen voor cursisten

In bepaalde gevallen geeft de Lindenberg korting op je cursusgeld. Daarnaast heb je met je cursuspas recht op leuke kortingen op professionele voorstellingen in de Lindenberg of bij andere podia en winkeliers.

  • Studenten: 15% korting op het cursusgeld. Klik hier om meer te lezen over alle kortingen voor studenten.
  • Stichting Leergeld
  • Meedoen-regeling
  • Gezinskorting: gezinnen waarvan drie of meer leden een cursus bij de Lindenberg volgen en die woonachtig zijn op hetzelfde adres, ontvangen 5% korting op hun cursusgeld. Deze korting wordt automatisch berekend en hoef je niet aan te geven op het inschrijfformulier.
  • Danskorting: volg je meerdere jaarcursussen in dans (twee keer een half jaarcursus telt ook als een jaarcursus), dan krijg je korting. Bij twee cursussen krijg je 15% korting, bij drie cursussen 25% en bij vier cursussen 30%. 
  • Biebkorting: leden van de Openbare Bibliotheek Gelderland-Zuid ontvangen 5% korting op alle schrijfcursussen van de Lindenberg.
  • Samenspeelkorting: Lindenberg cursisten die in een band of ensemble van de Lindenberg spelen, of in een Lindenbergkoor zingen, krijgen 15% korting op de prijs van een knipkaart (van 5 of 10 individuele lessen).
  • Vriendenkorting: als Vriend van de Lindenberg krijg je korting op je cursusgeld. Voor Kompanen is dat 5%, voor Supervrienden 10%. 

Recht op korting?
Geef op het inschrijfformulier aan welke kortingsregeling op jou van toepassing is. De korting voor Stichting Leergeld hoef je niet aan te geven: deze wordt automatisch toegepast na aanmelding door Leergeld Nijmegen. Je mag maar van één kortingsregeling gebruikmaken. Geef je meerdere kortingsmogelijkheden op, dan geeft de Lindenberg je de hoogste korting. Moet je iets nasturen? Stuur de kopie van je bewijs van inschrijving of de kopie van je biebpas naar: Lindenberg huis voor de kunsten Postbus 578 6500 AN Nijmegen

Inschrijven

Inschrijven kan het hele jaar door via onze site. Veel lessen starten in september en januari, maar ook gedurende de rest van het jaar kun je nog deelnemen aan korte cursussen en workshops. Instroom op reeds gestarte cursussen is vaak ook nog mogelijk. Beginnen kan dus het hele jaar!

Plaatsing

Plaatsing bij een cursus
Of je geplaatst wordt bij een cursus hangt af van het aantal inschrijvingen voor die cursus. Wanneer er voldoende inschrijvingen zijn en de cursus zeker doorgaat, ontvang je een inschrijfbewijs. Dit is meestal in de maand voorafgaand aan de start van de cursus. Indien je in de week voor de startdatum nog geen bericht van ons hebt ontvangen, raden we aan even contact met ons op te nemen. 
Heb je je ingeschreven voor muziekles? Bij muziekles neemt je eigen docent contact op om een dag en tijd af te spreken. Je inschrijfbewijs ontvang je pas nadat je de eerste les al hebt gehad. 

Plaatsing bij band of ensemble
Heb je je ingeschreven voor een band of ensemble? Dan kunnen wij je soms pas een week voor aanvang meer laten weten over je plaatsing. Dat komt doordat het samenstellen van een band of ensemble langere tijd duurt. We proberen natuurlijk altijd om je zo tijdig mogelijk te informeren.

Te weinig inschrijvingen
Soms zijn er voor de start van de cursus te weinig inschrijvingen, waardoor de cursus niet door kan gaan. Uit ervaring weten we inmiddels dat er tijdens de Proeflesweek (de eerste les) vaak nog cursisten bijkomen. Daarom laten we in de meeste gevallen de eerste les doorgaan, tenzij anders gecommuniceerd. Je hoort dan uiterlijk een paar werkdagen na de eerste les of de cursus definitief (dus ook de rest van de lessen doorgaat). Zo niet, dan ben je uiteraard geen cursusgeld verschuldigd. Soms kunnen we in overleg met de cursusgroep ook een gewijzigde cursusformule aanbieden. We passen dan bijvoorbeeld de tijd of de lesvorm aan.

Proeflessenweek

Om zeker te weten of een cursus echt bij je past, kun je tijdens onze Proeflessenweek in de eerste les van een cursus uitproberen of het inderdaad iets voor je is. Je zult van het grootste deel van ons cursusaanbod kunnen proeven. Houd de website in de gaten voor de volgende editie. 

Huur instrument

Om je te helpen bij de aanschaf van een passend instrument zijn er verschillende huur- en koopmogelijkheden.

Instrumentenfonds van Stichting Leergeld: klik hier voor meer informatie

Korting bij muziekwinkels (zie Kortingenboekje).

Oefenvergunning

Geen plek thuis voor een piano of wil je de buren niet lastigvallen met je gedrum? Met een oefenvergunning kun je bij de Lindenberg zo vaak komen oefenen op je instrument als je wilt, binnen de beschikbare tijden. Oefenvergunningen verstrekken we alleen aan cursisten en studenten, voor een tarief van € 170,00 per jaar. Een oefenvergunning kun je aanvragen via cursussen@delindenberg.com.