Praktische informatie rondom onze cursussen

Afmelden voor een les?

Kan je een keertje niet naar je les komen, door ziekte of een andere reden? Stuur even een mailtje naar ikkomniet@delindenberg.com, zodat wij de docent op de hoogte kunnen brengen.

Kortingsregelingen voor cursisten

In bepaalde gevallen geeft de Lindenberg korting op je cursusgeld. Daarnaast heb je met je cursuspas recht op leuke kortingen op professionele voorstellingen in de Lindenberg of bij andere podia en winkeliers.

 • Studenten: 15% korting op het cursusgeld van Lindenberg-leerlingen vanaf 18 jaar oud, die student zijn in het mbo/hbo/wo in het seizoen waarin de cursus plaatsvindt. Mail hiervoor je studiebewijs met daarop je naam, geboortedatum en actueel studiejaar naar cursussen@delindenberg.com. Klik hier om meer te lezen over alle kortingen voor studenten.
 • Stichting Leergeld
 • Meedoen-regeling
 • Gezinskorting: gezinnen waarvan drie of meer leden een cursus bij de Lindenberg volgen en die woonachtig zijn op hetzelfde adres, ontvangen 5% korting op hun cursusgeld mits die inschrijvingen door ons zijn ontvangen vóór 15 oktober van het lopende cursusseizoen. Deze korting wordt automatisch berekend en hoef je niet aan te geven op het inschrijfformulier. Inschrijvingen van ná 15 oktober komen niet in aanmerking voor de gezinskorting.
 • Danskorting: volg je meerdere jaarcursussen dans, dan krijg je korting mits je inschrijvingen door ons zijn ontvangen vóór 15 oktober van het lopende cursusseizoen. Hierbij zien we inschrijvingen voor twee halfjaarscursussen - mits tijdig ontvangen - ook als een jaarcursus. Bij twee jaarcursussen krijg je 15% korting, bij drie is dat 25% en bij vier is dat 30%. Deze korting wordt automatisch berekend en hoef je niet aan te geven op het inschrijfformulier. Inschrijvingen van ná 15 oktober komen niet in aanmerking voor de danskorting.
 • Biebkorting: leden van de Openbare Bibliotheek Gelderland-Zuid ontvangen 5% korting op alle schrijfcursussen van de Lindenberg. Dit zijn de cursussen en workshops die op onze website te vinden zijn onder de noemer Schrijven.
 • Samenspeelkorting: Lindenberg cursisten die in een band of ensemble van de Lindenberg spelen, of in een Lindenbergkoor zingen, krijgen 15% korting op de prijs van één knipkaart van 5 of 10 individuele lessen. Deze korting wordt automatisch berekend en hoef je niet aan te geven op het inschrijfformulier.
 • Korting met een bon: heb je een kortingsbon voor korting op een cursus bij de Lindenberg, dan mag je per cursus maximaal één kortingsbon inzetten. Wij hebben hiervoor de originele bon nodig en deze kunnen wij verwerken zolang je de factuur van je cursus nog niet ontvangen hebt.
 • Vriendenkorting: als Vriend van de Lindenberg krijg je korting op je cursusgeld. Voor Kompanen is dat 5%, voor Supervrienden 10%. Deze korting verrekenen we aan het eind van het seizoen, met terugwerkende kracht. Dit doen wij zodat we de korting kunnen toepassen op de voor jou meest gunstige manier. Als je dan alle facturen al betaald hebt, krijg je het kortingsbedrag van ons terug op je bankrekening.

Recht op korting?
Geef op het inschrijfformulier aan welke kortingsregeling op jou van toepassing is. De korting voor Stichting Leergeld hoef je niet aan te geven: deze wordt automatisch toegepast na aanmelding door Leergeld Nijmegen. Je mag maar van één kortingsregeling gebruikmaken. Geef je meerdere kortingsmogelijkheden op, dan geeft de Lindenberg je de hoogste korting.

Moet je iets nasturen?
Stuur, in het geval van Biebkorting, de kopie van je bewijs van inschrijving of de kopie van je biebpas naar: Lindenberg huis voor de kunsten Postbus 578 6500 AN Nijmegen

Inschrijven

Inschrijven kan het hele jaar door via onze site. Veel lessen starten in september en januari, maar ook gedurende de rest van het jaar kun je nog deelnemen aan korte cursussen en workshops. Instroom op reeds gestarte cursussen is vaak ook nog mogelijk. Beginnen kan dus het hele jaar!

Plaatsing

Plaatsing bij een cursus
Of je geplaatst wordt bij een cursus hangt af van het aantal inschrijvingen voor die cursus. Wanneer er voldoende inschrijvingen zijn en de cursus zeker doorgaat, ontvang je een inschrijfbewijs. Dit is meestal in de maand voorafgaand aan de start van de cursus. Indien je in de week voor de startdatum nog geen bericht van ons hebt ontvangen, raden we aan even contact met ons op te nemen. 
Heb je je ingeschreven voor muziekles? Bij muziekles neemt je eigen docent contact op om een dag en tijd af te spreken. Je inschrijfbewijs ontvang je pas nadat je de eerste les al hebt gehad. 

Plaatsing bij band of ensemble
Heb je je ingeschreven voor een band of ensemble? Dan kunnen wij je soms pas een week voor aanvang meer laten weten over je plaatsing. Dat komt doordat het samenstellen van een band of ensemble langere tijd duurt. We proberen natuurlijk altijd om je zo tijdig mogelijk te informeren.

Te weinig inschrijvingen
Soms zijn er voor de start van de cursus te weinig inschrijvingen, waardoor de cursus niet door kan gaan. Uit ervaring weten we inmiddels dat er tijdens de Proeflesweek (de eerste les) vaak nog cursisten bijkomen. Daarom laten we in de meeste gevallen de eerste les doorgaan, tenzij anders gecommuniceerd. Je hoort dan uiterlijk een paar werkdagen na de eerste les of de cursus definitief (dus ook de rest van de lessen doorgaat). Zo niet, dan ben je uiteraard geen cursusgeld verschuldigd. Soms kunnen we in overleg met de cursusgroep ook een gewijzigde cursusformule aanbieden. We passen dan bijvoorbeeld de tijd of de lesvorm aan.

Herinschrijvingen
Was jij al cursist en heb je je heringeschreven? Dan heb je tot 15 juni voorrang op plaatsing voor de cursus. We raden dus aan je in dat geval voor 15 juni in te schrijven. 

Proeflessen

Proefles muziek
Een proefles muziek kost 19 euro en je kunt je hiervoor inschrijven door naar de pagina van het betreffende muziekinstrument te gaan en bij 'Kies lesvorm' optie X te kiezen. Dit type proefles duurt 30 minuten en is individueel, met een docent. Muziek-en zanglessen gaan beide via een betaalde proefles, zolang het niet om een cursus/groepsles gaat.

Overige proeflessen
Bij alle andere proeflessen doe je mee aan de eerste echte les van de cursus en zo krijg je een goed beeld van de cursusinhoud, de groep en de docent. Wil je een proefles volgen voor een van de cursussen die start in februari? Stuur dan een email met de volgende informatie aan proefles@delindenberg.com.

 • In de onderwerpregel van de e- mail: Aanvraag proefles + naam cursus

  Deze informatie hebben we van je nodig in de email zelf:
   
  • Naam van de cursus (gebruik bij voorkeur de cursustitel die op onze website staat vermeld)
  • Lesdag en -tijdstip van de les van jouw voorkeur
  • Naam van degene die de proefles wil volgen + leeftijd indien jonger dan 18 jaar
  • Telefoonnummer van diegene, of van de ouder/verzorger

Of een proefles mogelijk is hoor je kort voor aanvang van de cursus. Je ontvangt van ons een e-mail tussen 1 en 10 februari, en uiterlijk de dag vóórdat de les plaatsvindt. Bekijk deze pagina voor meer informatie over proeflessen.

Huur instrument

Om je te helpen bij de aanschaf van een passend instrument zijn er verschillende huur- en koopmogelijkheden.

Instrumentenfonds van Stichting Leergeld: klik hier voor meer informatie

Korting bij muziekwinkels (zie Kortingenboekje).

Oefenvergunning

Geen plek thuis voor een piano of wil je de buren niet lastigvallen met je gedrum? Met een oefenvergunning kun je bij de Lindenberg zo vaak komen oefenen op je instrument als je wilt, binnen de beschikbare tijden. Oefenvergunningen verstrekken we alleen aan cursisten en studenten, voor een tarief van € 170,00 per jaar. Een oefenvergunning kun je aanvragen via cursussen@delindenberg.com.

Kortingenboekje

Als cursist van de Lindenberg heb je een streepje voor bij verschillende podia en winkels in Nijmegen. Op vertoon van je cursistenpasje kom je namelijk in aanmerking voor aantrekkelijke kortingen! In dit boekje vind je hier een overzicht van.