Lindenberg op School

Cultuureducatiespecialist in het Nijmeegse onderwijs

De Lindenberg maakt werk van cultuureducatie

De Lindenberg verzorgt kunstlessen en activiteiten op basisscholen, brede scholen en het voortgezet onderwijs.

Zowel onder als na schooltijd, gaan kinderen aan de slag met theater en muziek maken, dansen, schrijven en beeldende kunst. Een aanbod-op-maat en diverse vaste projecten maken deel uit van ons totale aanbod.

Leer Lindenberg op School in twee minuten kennen

Lindenberg op School is op verschillende manieren actief in het Nijmeegse onderwijs. Even kort kennismaken?

Bekijk de animatie op YouTube, en krijg in twee minuten een impressie van ons aanbod.

 

Coronamaatregelen Lindenberg op School

De coronamaatregelen zijn versoepeld en daardoor is er weer meer mogelijk. De scholen in het primair en voortgezet onderwijs zijn weer open. In principe kunnen activiteiten weer door gaan, maar wij kijken graag in overleg wat er mogelijk is en blijven maatwerk bieden.

Vragen hierover? Mail onderwijs@delindenberg.com

Bekijk ook 'Hoe gaat de Lindenberg om met het coronavirus'

Art Battle 2021 in volle gang!

Al zijn het woelige tijden, de eindexamens in het voortgezet onderwijs gaan gewoon door. Dit betekent ook dat er een hele lichting eindexamenkandidaten beeldende vorming hun middelbare schooltijd afrond met kunstwerken. Deze kunstwerken verdienen de aandacht!

Daarom organiseren we met Cultuur En School Nijmegen in 2021 weer Art Battle: dé kunstwedstrijd voor eindexamenleerlingen in de regio Nijmegen. Van 21 juni t/m 27 juni sieren de beste werken van dit schooljaar de exporuimte van de Lindenberg. Op dinsdag 22 juni was er een feestelijke prijsuitreiking voor de drie winnaars.

Online expositie

Bekijk de online expositie van Art Battle 2021, of duik gelijk de tentoonstelling in met de virtuele rondleiding.

Graag de fysieke expositie zien? Dat kan nog t/m 27 juni. 
Let op: max. 12 bezoekers tegelijk.
De exporuimte is de hele dag open, ook 's avonds.

Cultuureducatie op het CV van ieder kind

Kinderen ontwikkelen door middel van cultuureducatie vaardigheden die belangrijk zijn voor hun ontplooiing en talentontwikkeling. Ze leren zich in te leven, te verbeelden, te reflecteren en zich te presenteren. Daarnaast zorgt cultuureducatie voor een rijke en inspirerende leeromgeving. 

Onderzoek toont aan dat kinderen die in aanraking komen met kunst hun ontwikkelingskansen vergroten. Wij leveren daar graag onze bijdrage aan! Samen met de gemeente Nijmegen streven wij er dan ook naar om cultuureducatie op het CV van ieder kind te krijgen.

Lees meer over de doelstellingen voor cultuureducatie in Nijmegen in 'Groei', de cultuurvisie van de gemeente Nijmegen voor 2020.

Aanbod op maat

Elke school is verschillend. De Lindenberg ontwikkelt daarom in samenwerking met scholen naast een aantal standaardproducten veel maatwerk voor scholen: programma's die aansluiten op bestaande werkplannen en onderwijsdoelstellingen. Ga in gesprek met de Lindenberg om de mogelijkheden te bespreken.

Doorlopende leerlijnen: kunst van A tot Z

De Lindenberg biedt kunst- en cultuureducatie afgestemd op de vraag van de school, maar met veel vrijheid voor kunstdocenten.

Deze werkwijze hebben we vertaald in onze eigen lesmethode voor kunstdocenten en kunstenaars die in het onderwijs werken; de Lindenberg Leerlijnen. Vanuit deze methode verzorgen wij alle lessen op scholen.

Onze docenten

Er werken 50 kunstvakdocenten voor de Lindenberg op school in de verschillende disciplines: beeldend, dans, muziek, theater, schrijven en creatieve technologie. 

Onze docenten geven niet alleen les aan de leerlingen, maar werken ook samen met de leerkrachten op de scholen om bijvoorbeeld leerlijnen te ontwikkelen, onder andere op Brede scholen en in het kader van Cultuureducatie met Kwaliteit.

Docenten met up-to-date kennis

Door scholing en kennisdeling zorgen we ervoor dat de kennis van onze docenten altijd up-to-date is, bijvoorbeeld door het organiseren van de Zomerschool, de Winterschool en kenniskringen rond disciplines, thema's of werkwijze.

Ben jij kunstvakdocent?

We zijn altijd op zoek naar nieuwe kunstvakdocenten in alle disciplines. Ook als er niet direct een vacature is, nemen we nieuwe docenten graag op in ons bestand zodat we die op een later moment kunnen benaderen. Interesse? Mail ons op onderwijs@delindenberg.com

Flyerpakket

Er is veel mogelijk in samenwerking met de Lindenberg, waarschijnlijk meer dan je denkt! Daarom hebben we een flyerpakket ontwikkeld waarin een aantal van de mogelijkheden worden uitgelicht.

Laat je inspireren! Download de PDF met het aanbod voor PO en VO, of met alleen de informatie voor het PO of VO

Nieuwsbrieven

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van cultuureducatie in het onderwijs in Nijmegen en omgeving? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

We versturen elke drie maanden een nieuwsbrief via e-mail. We besteden onder andere aandacht aan lessen en projecten uit de praktijk, subsidieregelingen, nieuw aanbod en interessante achtergrondinformatie. 

Contactinformatie

Interesse in de mogelijkheden die de Lindenberg jouw onderwijsinstelling kan bieden of in de Lindenberg Leerlijnen? Neem dan contact op met de afdeling onderwijs van de Lindenberg:

Afdeling Onderwijs

Rini Sonnemans
onderwijs@delindenberg.com
Telefoon: 024-3273924

 

Nieuws

Art Battle

Kunstwerken van eindexamenleerlingen beeldende vorming verdienen de aandacht! Daarom organiseren we weer een Art Battle: dé kunstwedstrijd voor eindexamenleerlingen in de regio Nijmegen. Van 21 juni t/m 27 juni 2021 sieren de beste werken van dit schooljaar in deze exporuimte.

Op dinsdag 22 juni is er een feestelijke prijsuitreiking voor de drie winnaars. 

Lees meer over Art Battle

Buitenkunst van start

Lindenberg Cultuurhuis, Bindkracht10 en vier Nijmeegse brede scholen zijn in januari 2021 gestart met Buitenkunst: coronaproof kunstlessen op het schoolplein na schooltijd tijdens de lockdown.

Lees hier meer over deze samenwerking.

Voordrachtfestival 2021

Vanwege de coronamaatregelen hebben we samen met de deelnemende scholen moeten besluiten om de fysieke voorstellingen in maart in de Lindenberg niet door te laten gaan. Jammer!

Veel van de scholen zijn nog wel bezig om hun bijdrage aan het festival in een andere (online) vorm te gieten. Zodra we daar meer over weten zullen we dat hier zeker met jullie delen.

Leerlingen van het SSgN deden toch mee aan de affichewedstrijd. Uit de inzendingen is Merel Nas als winnaar gekozen met het affiche hiernaast.

Gefeliciteerd Merel!

Meer over de vorige edities van het Voordrachtfestival

Debatles van ZOZ op de Vossenburcht en de Klumpert

Hoe kun je respectvol van mening verschillen of zelfs dichter bij elkaar komen in een debat? Platform ZOZ geeft sinds september 2020 namens Lindenberg op School debatles op de Nijmeegse basisscholen de Vossenburcht en de Klumpert.

Lees hier meer over de debatlessen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Lindenberg op School voor het PO

E-mailadres
E-mailadres