Voorzieningen voor bezoekers met een beperking

Rolstoelgebruikers

We hebben in onze zalen speciale plekken voor rolstoelgebruikers. Maak je gebruik van een rolstoel?

Voor ongeplaceerde voorstellingen (waarbij je niet zelf een plek in de zaal kunt kiezen) geldt het volgende: 

  • Je kunt gewoon je kaartje bestellen via de website. Wel vragen we je daarna een mailtje te sturen naar info@delindenberg.com of te bellen naar 024 327 39 11 om je reservering door te geven, zodat onze zaalwachten rekening kunnen houden met het verwijderen van stoelen uit de zaal voor aanvang van de voorstelling. We horen ook graag of er een ondersteuner meekomt. 

Voor geplaceerde voorstellingen (waarbij je zelf een plek in de zaal kunt kiezen) geldt het volgende: 

  • We vragen je om je bestelling door te geven per mail aan info@delindenberg.com of te bellen naar 024 327 39 11 tijdens de reguliere openingstijden. We horen ook graag of er een ondersteuner meekomt.

Daarnaast willen we je vragen om een half uur voor aanvang van de voorstelling aanwezig te zijn. 

Voorzieningen voor slechthorenden 

In de Steigerzaal en Lindenbergzaal is een voorziening voor slechthorenden aanwezig. Je kunt antennekabels en koptelefoons ophalen bij de kassa. Kom het liefst ruim van tevoren in verband met drukte.

Mindervalide toiletten

Er zijn twee toegankelijke toiletten te vinden in de Lindenberg. De eerste is gelegen op etage -1, links naast de trap en de tweede is gelegen op de eerste verdieping bij de Lindenbergzaal. Beiden zijn te bereiken met een lift. Een medewerker van de receptie wijst je graag de weg. 

Parkeerplaats voor invaliden

Tegenover de ingang van de Lindenberg vind je vier invalidenparkeerplaatsen. 

Als je in het bezit bent van een invalidenparkeerkaart, hoef je in Nijmegen -wanneer je je auto op straat bij een parkeermeter/-automaat parkeert- niet te betalen. Zorg er wel voor dat je gehandicaptenparkeerkaart steeds duidelijk zichtbaar in de auto ligt. In parkeergarages en op parkeerterreinen moet je wel betalen.

Dragers van de Hidden Disabilities Sunflower zijn bij ons van harte welkom.