De Reizende Tentoonstelling ‘In Twee werelden, Molukkers In Nederland’

Na een tour langs twaalf andere steden komt De Reizende Tentoonstelling In Twee werelden, Molukkers In Nederland naar Nijmegen. Op zaterdag 2 september 2023 werd de tentoonstelling officieel geopend door burgemeester Hubert Bruls. Het openingsprogramma vond plaats in het Cultuurhuis De Lindenberg.

Inhoud van de tentoonstelling

Hoe en waarom kwamen de Molukkers in Nederland terecht? En hoe is het hen daar vergaan? De interactieve tentoonstelling vertelt het verhaal van de Molukkers vanuit verschillende perspectieven en eert de generatie die in 1951, zeventig jaar geleden, aankwam in Nederland. Het is een verhaal van eeuwenlange loyaliteit, verraad, verdriet, frustratie, wraak, liefde, vergeven en herstel. Een bijzondere belevenis is dat de geschiedenis en het verhaal van de Molukkers in 6 zeecontainers wordt verteld.

Openingstijden: van 2 september t/m 23 september 2023 elke dinsdag (m.u.v. dinsdag 12 september). Daarna iedere vrijdag en zaterdag. De openingstijden zijn van 13:00 uur tot 17:00 uur.

Op dinsdag 19 september is er een lezing van dhr. Charly Behuku n.r. met het thema Tussen Adat en Integratie. De avond begint om 19:30 uur en eindigt om 21:30 uur. De lezing vindt plaats in Cultuurhuis de Lindenberg.