Op zaterdag 25 februari organiseerde Hamiro Joannes en Nashaimy Francisca een gloednieuwe dance battle, genaamd NonStopOnTop!

Op muziek van ITSJUSTDARWIN en met Jamiro als host namen 34 deelnemers het in hiphop-dansduels tegen elkaar op in de preselections, waarbij iedereen 45 seconden kreeg om te laten zien welke skills ze in huis hadden. Daarbij werden ze beoordeeld door drie judges, sleutelfiguren uit de Nederlandse dance scène: Giovanni Dimension, Neo en Chivano. Zij kozen uit alle deelnemers de beste zestien, die doorgingen naar de achtste finales. Vanaf daar was er een knock-out systeem tot aan de finale, waarin de laatste twee beide drie keer een minuut de tijd kregen om de jury te overtuigen.

Uiteindelijk werd Jernino uit Amsterdam verkozen tot de winnaar van de eerste editie van NonStopOnTop. Hij won 100 euro cash en een goodiebag van 247 en worldWide. Jerra Flow werd verdienstelijk tweede. Na afloop van de battle werd er nog heerlijk verder gedanst tijdens de afterjam met DJ Peacz. De hele middag kenmerkte zich door een fijne en respectvolle sfeer tussen de dansers onderling.

Organisatie

Hamiro en Nashaimy zijn een flinke tijd bezig geweest met de organisatie van deze battle. Door een aantal tegenslagen, moest de battle worden uitgesteld. Nu de eerste editie een feit is en de opkomst groot was, smaakt dat naar meer en gaan ze bezig met de voorbereiding van een vervolg.

NonStopOnTop kwam tot stand in samenwerking met Doe-het-zelf, ondersteund door Cultuur Oost en met dank aan het VSB fonds en Prins Bernhard Cultuurfonds.