Het zoeken van verbinding met jongeren in Nijmegen

Het eerste Doe-het-zelfproject is gerealiseerd door The FAM: een groep van Nijmeegse jongeren die zich aan de hand van evenementen en activiteiten wil inzetten om de verbinding te zoeken in de verscheidenheid onder jongeren in Nijmegen. The FAM wil zich inzetten om een gemeenschap te creëren waar iedereen welkom is.

Tijdens de lockdown in het voorjaar van 2021 kwam de groep naar de Lindenberg toe met de vraag of we ze konden ondersteunen met een ruimte voor het opnemen van podcasts. De jongeren wilden hun coronasleur doorbreken en een platform bieden voor dialoog, met name gefocust op jongeren en cultuur. Zelf creatief bezig zijn en een inspiratie zijn voor anderen om niet bij de pakken neer te gaan zitten, maar te blijven dromen en verbinden. Samen met de Lindenberg is het plan ontstaan voor de podcast, waarbij ook filmopnames werden gemaakt om het bereik te vergroten. De Lindenberg kon een opnameruimte bieden in de zalen die door corona leeg stonden. Daarnaast zijn de licht- en geluidstechnici van de Lindenberg ingeschakeld en er is samengewerkt met Beeldbrengers, een jongerenorganisatie die media maakt. 

We hopen dat we deze groep ambitieuze en enthousiaste jongeren ook in de toekomst kunnen blijven ondersteunen bij hun culturele dromen voor meer verbinding tussen jongeren in Nijmegen!

Bekijk en beluister de podcast op YouTube.