Vertelvoorstelling over de vluchtelingenproblematiek

Ron Vervuurt (verteller) en Mohanad Ataya (ud-speler) nemen je in Mo's reis mee op reis, zoals een echte traditionele Syrische verteller (de hakawati) dat zou doen. Vreemde gebeurtenissen en rare wezens kruisen je pad, deze reis is niet zonder gevaar. Het lijkt wel een verhaal uit duizend en één nacht. Wat is echt en wat niet? Deze avontuurlijke reis wordt begeleid op de Arabische voorloper van de luit en gitaar: de ud. 

Ron en Mohanad traden eerder op met deze voorstelling tijdens het Sprookjesfestival in Arnhem en tijdens Mashed Culture, de internationale talkshow van Doe-het-zelf. De reacties van het publiek waren zeer enthousiast: ontroerend, poëtisch en mooi verteld en gespeeld. Een voorstelling die aanzet tot denken; wat zou je zelf zou doen als je land en haard zou moeten verlaten? Een verhaal dat helaas erg van deze tijd is en een aanleiding kan geven om dieper in te gaan op de vluchtelingenproblematiek.   

Het Doe-het-zelf-programma ondersteunde deze voorstelling omdat het een urgente boodschap uitdraagt. Daarnaast was het doel om de voorstelling onder de aandacht te brengen onder professionals die voorstellingen programmeren op scholen, organisaties en themabijeenkomsten om een ingang te bieden om in gesprek te gaan over vluchtelingenproblematiek, inclusie en diversiteit. Daarbij kan Ron Vervuurt tevens optreden als gespreksleider en Mohanad Ataya ingaan op persoonlijke vragen over zijn ervaringen als vluchteling en zijn nieuwe status als Nederlander. 

Mo's reis was op 7 juli 2022 te zien in de Lindenberg.