Beeldhouwer Milian van Stokkum

21 maart t/m 21 april

Milian van Stokkum (1963) volgde haar kunstopleiding in Arnhem en Amsterdam. In 1989 studeerde ze af, sindsdien werkt zij als beeldend kunstenaar in Nijmegen. Milian exposeert regelmatig in binnen- en buitenland. Haar werk is in bezit van gemeentes, verzamelaars en particulieren en werkt ook in opdracht. Ze maakt olieverf portretten, objecten en schilderijen.

Milian werkt zowel 2- als 3-dimensionaal. De sfeervolle beelden bevatten een eigen symboliek en tonen een intieme en verstilde wereld. Ervaringen, observaties en het onderbewuste vormen een onuitputtelijke bron. Ze laat zich graag inspireren door eigenzinnig en inventief gebruik van materialen.

"Ik zie mezelf als een beeldbouwer. Zowel in het platte vlak als in het ruimtelijke werk ontstaan de beelden al bouwend met de materialen. Ik begin met een idee waar een sterk gevoel aan verbonden is, vaak weet ik alleen ongeveer wat het gaat worden. Ik hou van verhalen die je voelt als je naar een beeld kijkt, en dat dat verhaal niet vastligt maar voor iedere kijker en ieder moment weer anders kan zijn."

Milian van Stokkum Spade-ateliers Nijmegen | 06-18490240
www.milianvanstokkum.nl, milianvanstokkum@gmail.com