Redmer Hoekstra - The Big Draw Nijmegen

The Big Draw vindt dit jaar van 10 tot en met 13 september plaats in Nijmegen. Vier dagen lang staat Nijmegen in het teken van de tekenkunst. In het Lindenberg Expo-podium is speciaal voor de gelegenheid het werk te zien van kunstenaar & illustrator Redmer Hoekstra. Deze expositie is doorlopend te zien. 

Redmer Hoekstra 
Redmer Hoekstra (1982) is in 2009 afgestudeerd aan de kunstacademie te Zwolle als Beeldend kunstenaar en illustrator.

“Ik heb altijd van vervreemding en fantaseren gehouden, dagdromen. Als kind had ik allemaal theorieën over hoe de wereld in elkaar zat en dit wist ik op de academie te herontdekken en in mijn tekenen te verwerken. 

Ik associeer op vorm, betekenis en werking en daarbij ontstaan nieuwe combinaties. Vaak verrassend, vreemd en grappig maar ook met een vreemd soort logica, in een fantastische en surreële wereld.

Veel inspiratie vind ik in de trein of onderweg, waar mijn geest over en door het landschap zweeft en nieuwe verbindingen legt tussen dingen die ik zie en vind. Een filosofische kijk op de wereld en mezelf. Wie ben ik? Wat is mijn werkelijkheid en in hoeverre bepaal ik zelf hoe deze er uit ziet?

Het zijn pentekeningen op papier. Ik werk met fineliners. Door arcering creëer ik licht en ruimtelijkheid, wat de tekening doet leven. Ik vind het belangrijk om de tekeningen zo realistisch mogelijk te maken zodat de vervreemding des te sterker overkomt. Dit is een bewerkelijke en bijna ambachtelijke techniek. 
Een tekening kost gemiddeld al gauw 32 tot 40 uur.”

www.redmerhoekstra.nl