Expositie Wanda Tiersma

Te zien vanaf 15 april t/m 21 mei 2024

In de tekeningen van de Nijmeegse tekenkunstenaar Wanda Tiersma – werkzaam onder de naam Wandafull - zie je veel herkenbare objecten in ongebruikelijke posities en combinaties. Het lijkt alsof ze met een speciale bedoeling zijn samengesteld, waar je brein meteen naar gaat gissen. Wat is het verband tussen een vis, een ei en een stofzuiger? Het is een puzzel waar je met logica waarschijnlijk niet uit gaat komen.

Ze trekt objecten los uit hun context en functie, waardoor het personages worden in een zelfbedacht verhaal. Daardoor krijgen ze de potentie om meer te zijn dan de functie die wij voor hen bedacht hebben. Het worden een soort mensen.

In de diepere laag van haar werk is Wanda bezig met het onderzoeken van verbanden tussen mensen. “Een groot deel van mijn leven voelde ik me een eenling. Iemand die van buiten de groep naar binnen keek. Intussen heb ik me deel kunnen voelen van veel verschillende soorten groepen, waarbij ik me iedere keer een beetje, of soms meer, aanpaste aan de groep. En zo veranderde ik ook als mens.” Het is haar overtuiging dat we als individuen continu aan het aanpassen zijn. We staan niet los van onze omgeving, maar zijn er onderdeel van.

Humor is voor haar een krachtig instrument om het denken te verbreden. "Want dat is de grootste kracht van kunst; ze daagt ons uit om verder te denken dan onze kaders, waardoor we meer openstaan voor andere perspectieven en leren om in een steeds veranderende wereld samen te leven.”

www.wandafull.nl

De expositie Wan-orde van Wanda Tiersma is te bezoeken van 15 april tot en met 21 mei 2024.

Inschrijven en kaartverkoop seizoen 2024-2025

Op ma. 27 mei start de kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen (sep. '24 - mei '25) en op wo. 29 mei starten de cursusinschrijvingen voor de cursussen die starten in september.