Fotoweek: Kijk! Mijn familie

FOTOWEEK: KIJK! MIJN FAMILIE

VR 20 SEP T/M VR 4 OKT 2013 | OPENING VR 20 SEP OM 16.00 UUR

Van 20 t/m 29 september 2013 is het voor de eerste keer nationale Fotoweek. Onder de vlag van Fotoweek organiseren fotografen, fotoclubs, musea, fotowinkels, bibliotheken, boekhandels en iedereen die zich bezighoudt met beeld, talloze activiteiten voor het Nederlandse publiek. Deze eerste editie staat in het teken van het thema 'Kijk! Mijn Familie'. Voor het publiek zijn er meer dan 220 speciale fotoactiviteiten te ondernemen door heel het land.

Het complete programma kunt u vinden op www.defotoweek.nl. Fotoweek is een initiatief van het Nederlands Fotomuseum en Foam.

In Nijmegen slaan Museum Het Valkhof, Galerie Bart en Lindenberg huis voor de kunsten de handen ineen en presenteren een mooi fotoprogramma met een tentoonstelling, een fotowedstrijd en diverse workshops.

FOTOWEDSTRIJD

Lever je mooiste foto in met als thema: Kijk! Mijn familie. Denk daarin ook out of the box, bijvoorbeeld het zwarte schaap in de familie, familie ver weg / dichtbij / naast je. Een deskundige jury (bestaande uit experts van Galerie Bart, Lindenberg en Museum Het Valkhof) beoordeelt de inzendingen en maakt op zondag 29 september een eerste, tweede en derde prijswinnaar bekend. In Museum Het Valkhof kan bovendien gestemd worden op de publieksprijs, ook deze wordt bekend gemaakt op zondag 29 september.

Alle ingezonden werken zijn digitaal te zien in het Museumcafé van Museum Het Valkhof. In het Expo-Podium van de Lindenberg is gedurende de Fotoweek een selectie van de inzendingen te zien uit de foto's die vóór 20 september 9.00 uur worden ingezonden.

Lever je werk in voor 27 september (of vóór 20 september als je een kans wilt maken in de Lindenberg te zien te zijn). Je kunt de foto mailen als bijlage naar fotowedstrijd@museumhetvalkhof.nl. De foto dient minimaal 1 mb te zijn en het liefst als JPEG bestand.

EXPOSITIES

Museum Het Valkhof: Photography Extended
za 15 juni t/m zo 27 okt 2013 |www.museumhetvalkhof.nl

Een grote fototentoonstelling met Nederlandse kunstenaars. Centraal staat de fotografie waarbij de fotograaf met een vooropgezet plan, vanuit een artistiek concept, zijn werk tot stand brengt: fotografie met voorbedachten rade. Dit wordt ook wel Photography Extended genoemd.

De Lindenberg: Annie van Gemert met Kinderrijk en fotowedstrijd
vr 20 sep t/m vr 4 okt 2013 | Opening op vr 20 sep om 16.00 uur

De Nijmeegse fotografe Annie van Gemert maakte de serie Kinderrijk: een serie zwart-wit portretten van grote gezinnen in Nederland en Vlaanderen.

Foto: Annie van Gemert

Galerie Bart
za 21 sep t/m zo 29 sep 2013 | www.galeriebartnijmegen.nl

Bij Galerie Bart kan je komen kijken naar en je laten inspireren door de zelfportretten van  Barbara Wijnveld.

EXTRA ACTIVITEITEN EN WORKSHOPS

Naast de fotowedstrijd en exposities zijn er diverse andere activiteiten. Op zondag 1 september is de aftrap in het kader van de Fotoweek met een bijzonder programma in Museum Het Valkhof rondom de tentoonstelling Photography Extended. Op zaterdag 21 en zondag 22 september is er daarnaast een fotostudio in het museum waar bezoekers een familieportret kunnen laten maken.

De Lindenberg organiseert tijdens de Fotoweek workshops door de docenten. Zoals 'Maak je eigen Familieportret', 'Retoucheren van oude familiefoto's' en 'Help we zijn iemand vergeten.....'. Meer informatie over deze workshops maken we vanaf 1 september bekend via deze website.

LANDELIJK PROGRAMMA FOTOWEEK 2013

Naast de meer dan 220 activiteiten van partners, organiseert Fotoweek een aantal landelijke activiteiten. Fotoweek viert de fotografie en geeft daarom families een digitaal (familie)portret cadeau. Op meer dan dertig locaties staan pop-up fotostudio met professionele fotografen, waar families zich kosteloos kunnen portretteren. Voor families die zich uitgebreider willen laten fotograferen is er de Fotoweekbon. Voor de aantrekkelijke prijs van € 35,- beleef je een professionele fotoshoot en krijg je een digitaal bestand of kleine print mee naar huis. De bon wordt via weekblad Libelle #38 verspreid. Ook de fotospeciaalzaken doen mee met de actie PasFotoweek. Wie tijdens Fotoweek pasfoto's laat maken bij een van de deelnemende winkels en één foto uit het setje opstuurt, maakt kans op het winnen van een van de tien reischeques ter waarde van € 400,-.

Foto: Pierre Veuger

Blijf op de hoogte!

Lees maandelijks over de leukste activiteiten bij de Lindenberg in onze nieuwsbrief.