Mapping the Experience

Een witte man die steeds weer opduikt, vallen in oneindig zwart, of een wolf die elk moment kan aanvallen. Dit is wat kinderen met absence epilepsie ervaren tijdens een aanval. Soms wel honderd keer per dag. In de expositie Mapping the Experience zijn al deze binnenwerelden te zien.

De tentoonstelling is onderdeel van het grote transmedia project IF YOU ARE NOT THERE, WHERE ARE YOU? Initiator Maartje Nevejan stelt zich deze vraag in haar zoektocht een taal te vinden voor kinderen met absence epilepsie. In haar onderzoek koppelde Nevejan tien kinderen aan kunstenaars om zo hun absence ervaring te verbeelden. Deze tien co-creaties, de VR-installatie In My Absence, een boekpublicatie en een researchfilm zijn tijdens de tentoonstelling te zien.

Bij dit project hoort ook de documentaire Ik ben er even niet die tijdens InScience te zien is in LUX. Na beide vertoningen zal de filmmaker met het publiek de expositie in de Lindenberg bezoeken voor een nagesprek. De expositie op de Lindenberg is ook gratis te bezoeken. Zie vor beiden onderstaande data en tijden. Voor meer informatie: www.insciencefestival.nl

Openingstijden expositie (Lindenberg)

vr 8 november
13.00  -  22.00 uur

za 9 november
13.00  -  19.00 uur

zo 10 november
13.00  -  19.00 uur

Vertoning documentaire (LUX)

vr 8 november
19.00 uur in LUX (Q&A is rond 21.00 - 21.25 uur in de Lindenberg)

za 9 november
13.15 uur in LUX (Q&A is rond 15.15 - 15.35 uur in de Lindenberg)

 

 

 

 

De verkoop van onze voorstellingen voor voorjaar 2022 start maandag 8 november om 10.00 uur.
Het programma staat maandag 1 november online.