Bekijk in de Lindenberg de tentoonstelling 10 Jaar Nacht van de Ommetjes. De tentoonstelling toont enkele hoogtepunten uit het boek 10 Jaar Nacht van de Ommetjes, waarbij elke wijk op een unieke manier wordt belicht. Kom de tentoonstelling bekijken en laat je meeslepen door verhalen, herinneringen, beelden en geluiden uit heel Nijmegen!

Nacht van de Ommetjes is hét jaarlijkse wandelevenement voor en door Nijmegenaren. De stichting is in 2010 opgericht door de toenmalige Nachtburgemeester Doro Krol. Dit jaar viert het event haar tiende jubileum. Al jarenlang zetten de wijkbewoners in Nijmegen zich in om de Nacht van de Ommetjes elk jaar weer tot een succes te maken. Dat mag ook weleens beloond worden! Daarom is de organisatie druk bezig geweest met diverse jubileumprojecten. Zo is het project Mo(nu)mentjes in 2020 gestart, waarbij op de website herinneringen aan de Ommetjes worden verzameld. Al deze herinneringen, aangevuld met tientallen interviews, foto's en gedichten, zijn gebundeld in het jubileumboek 10 Jaar Nacht van de Ommetjes. Het boek - naslagwerk en inspiratiebron in één - neemt lezers via persoonlijke herinneringen, aansprekende interviews, gedichten en foto’s mee langs en over Nijmegens unieke, bijzondere, vaak onontdekte paden en wegen.

De tentoonstelling is van 18 september 2021 t/m 3 oktober 2021 te zien. Meer informatie is te vinden op www.nachtvandeommetjes.nl