In de tentoonstelling Ik ben onkruid toont kunstenaar Derk Müller een aantal werken waarmee hij in 2019 afstudeerde, waaronder Once in 12 hours…. Net na zijn afstuderen werden de plannen gemaakt voor een expositie in de Lindenberg. Door corona kon er geen expositie plaatsvinden, maar nu 2 jaren later is het onkruid nog steeds niet vergaan en zijn er nieuwe werken bijgekomen, ook deze worden getoond bij de Lindenberg.

Als je groeit waar je niet gewenst bent, dan ben je onkruid. Met de term onkruid probeert Derk Müller te duiden op iets wat bestaat, en tegelijkertijd niet bestaat. Want wat onkruid is voor de een, is het voor de ander wellicht niet. De term onkruid deed hem denken aan zijn eigen werk, wat hij maakte in 2019. Het werk Once in 12 hours… Dit werk bestaat uit veertien klokken die op één moment in 12 uren het woord CLOCK toont. Na dit ene moment tikken de klokken verder en verdwijnt het woord.

Derk creëert beelden met een veilig gevoel, maar zorgt er ook voor dat het beeld niet direct spreekt als kunstobject. Waar het ene beeld de absurditeit benadrukt, is een ander beeld weer heel vanzelfsprekend. Op humoristische en speelse wijze zet hij de kijker op een dwaalspoor, weet hij te verrassen en leert hij ons hoe alledaags materiaal op een andere manier beleefd kan worden.

De tentoonstelling is van 6 oktober 2021 t/m 31 oktober 2021 te zien. Meer werk van Derk is te vinden op www.derkmuller.com