The Big Draw expositie Inge Leuverink

The Big Draw expositie Inge Leuverink

Dit jaar organiseert kunstpodium Expoplu weer The Big Draw voor Nijmegen van 6 tot en met 9 september 2018. Tijdens The Big Draw Nijmegen worden er verschillende tekenprogramma’s opgezet in de stad. Dit zijn programma’s om aan mee te doen in de vorm van workshops of programma’s om naar te kijken.

Ook de Lindenberg doet mee met dit tekenevenement. In het Expo-Podium is er werk te zien van Inge Leuverink.  Deze expositie is  te zien van donderdag 6 september tot donderdag 20 september 2018.  Openingstijden Lindenberg ivm het bezoeken van de expositie: 11.00- 17.00. Op zondagen zijn we beperkt geopend. Neem eerst contact op met de Lindenberg.

Inge Leuverink

Inge wil met haar werk dicht op de huid blijven van de zoekende mens, de focus gericht op wat nog echt en eigen is. Oog in oog met onze eigen kwetsbaarheid begint deze queeste naar verlossing. Samen staan we alleen in een overweldigende wereld, waarin de tijd vloeibaar is geworden. Die ongrijpbaarheid maakt rusteloos, beangstigt. Ontredderd, als een kind op de rand van de puberteit, richten we vertwijfeld de blik naar binnen. Overweldigd door de kakafonie aan emoties bezweren we de onrust door te dóen. Het handelen vertraagt, wordt een ritueel. Het wordt een gebed om verlossing, in het duister gepreveld tot hogere machten. De tijd schuurt oude lagen af, het vervellen werkt zuiverend. Dit vertaalt zich in de fragiliteit van de gebruikte authentieke materialen en technieken. Tekst en beeld stapelen zich op, in elke laag een vermoeden van wat erachter ligt. In de chaos van de zoekende lijn over de herhaling van beelden ontstaat een autonoom beeld dat opnieuw om beschouwing vraagt.

Website  www.ingeleuverink.nl

Workshop

Op zaterdag 8 september wordt er een tekenactiviteit georganiseerd tussen 12.30 en 14.30 door Marjolein Leinweber (docent Beeldend van de Lindenberg). Iedereen, jong en oud, kan meedoen met deze activiteit. Je kunt gewoon binnenlopen. De activiteit zal plaatsvinden in onze horeca. De tekeningen uit deze activiteit worden in gebruikt in de theatervoorstelling Die is van mij! van De Koppoters. Deze speelt om 15.00 uur in de Steigerzaal.

Ook als je niet naar de voorstelling gaat is het leuk om te komen tekenen maar de voorstelling is extra leuk als je je tekening erin terugziet! De voorstelling is gratis maar er moet wel gereserveerd worden.  (024 327 37 37)

In eerdere berichtgeving stond dat stadstekenaar Elske Berndes op de Lindenberg zou exposeren. Dit kan helaas wegens omstandigheden niet door gaan.

 

 

 

 

Het nieuwe najaarsprogramma voor seizoen 2020/2021 (t/m december) staat online onder de knop 'Agenda'! Maak je keuze uit de mooiste cabaret-, toneel-, stand-up- en kindervoorstellingen.