The Big Draw Nijmegen met Stella de Kort

The Big Draw Nijmegen met Stella de Kort

do 10 t/m vr 25 september

In het jaar 2000 startte in Londen de stichting The Campaign for Drawing met een nieuw evenement The Big Draw. The Big Draw is een internationaal teken-evenement dat jaarlijks in de maand oktober wereldwijd in vele grote steden plaatsvindt. De hele stad wordt gevraagd en uitgedaagd om te tekenen. De volgende steden gingen ons voor: oa. Londen, Berlijn, Barcelona, New York, Sidney, Budapest, Kaapstad, etc..

The Big Draw Nijmegen kunstpodium organiseert Expoplu The Big Draw voor Nijmegen

Ze organiseren het echter niet in oktober maar al van 10 t/m 13 september 2015. Tijdens The Big Draw Nijmegen worden er verschillende tekenprogramma's opgezet in de stad. Dit zijn programma's om aan mee te doen in de vorm van workshops of programma's om naar te kijken. We benaderden al twintig organisaties en zij doen mee.
Locaties kunnen zijn: culturele instellingen, scholen, universiteit, bedrijven, zorginstellingen, winkels, horeca, etc.. Op die locaties werken we samen met culturele medewerkers, kunstenaars e.a.

Stella de Kort in de Lindenberg

In het Expo-Podium van de Lindenberg zijn van 10 t/m 25 september tekeningen te zien van Stella de Kort. "Ik gebruik tekeningen in verschillende vormen en maten: van 2D tot pop up 3D tot animaties. Normaliter combineer ik deze vormen maar meestal teken ik gewoon wat ik zie, bij voorkeur alle vormen van chaos die de mensheid heeft gecreëerd: van rommelige huizen tot ziekenhuizen en bouwwerken. Vaak in zwart wit in Oost-Indische inkt. Voor mij neemt het de functie van de objecten weg dat maakt dat ik nieuwe functies aan objecten toedicht, dat ik nieuwe kleine universies maak en vooral nieuwe dingen vind in een massa van chaos."

Op zondag 13 september gaat Stella van 13.00-16.00 uur de omgeving van de Lindenberg verwerken in tekeningen.

Voor meer info over The Big Draw ga je naar www.thebigdrawnijmegen.nl

Blijf op de hoogte!

Lees maandelijks over de leukste activiteiten bij de Lindenberg in onze nieuwsbrief.