9-05-2023

Alle cursisten op de planken tijdens Lindenberg Presenteert

31 mei tot en met 11 juni

Van woensdag 31 mei tot en met zondag 11 juni is het weer tijd voor Lindenberg Presenteert. Twaalf dagen lang zijn er feestelijke eindpresentaties van cursussen muziek, dans, theater, beeldende kunst en schrijven te zien. Het geven van een cursuspresentatie is voor de cursisten hét moment om aan de buitenwereld te laten zien waar ze het hele jaar aan gewerkt hebben. 

Cursuspresentaties 

Elk jaar volgen 3.500 cursisten een cursus bij de Lindenberg en bijna alle cursussen worden afgesloten met een cursuspresentatie. Mariëlle Stolk is Teamleider Beeldend, Dans, Schrijven & Theater bij de Lindenberg en geeft het belang aan van cursuspresentaties: “Veel cursisten delen gedurende het jaar hun werk in de groep of laten het thuis na afloop van de cursus zien. Het laten zien van werk dat je hebt gemaakt levert plezier op en het kijken naar medecursisten zorgt voor nieuwe inspiratie en werkt verbindend. Ook moet je leren hoe je jouw kunstvorm op het publiek overbrengt. Bij Lindenberg Presenteert komen deze elementen mooi samen tijdens een feestelijke eindpresentatie.” 

Programma 

Het programma van Lindenberg Presenteert zit boordevol doordat er vanuit alle kunstdisciplines cursisten op de planken staan. Het festival is een gebundeld aanbod van voorstellingen, presentaties en andere kunstuitingen. Vanaf 1 juni zijn er ook exposities met werk van cursisten van de cursussen beeldende kunst & technologie te zien in vier verschillende expositieruimtes. Bekijk het volledige programma op www.delindenberg.com/lindenbergpresenteert

Praktische informatie 

Lindenberg Presenteert vindt plaats van 31 mei t/m 11 juni 2023 op de centrumlocatie van de Lindenberg. Kaarten voor de presentaties en voorstellingen zijn te koop via de website of kassa van de Lindenberg.