30-08-2023

Mohamed en Abdelrahmen uit Egypte geven bijzondere kunstcursus

onderdeel van Doe-het-zelf

Vanaf 21 september vindt bij de Lindenberg een bijzondere kunstcursus plaats, in de voertalen Engels en Arabisch. In deze gratis cursus nodigen we een aantal nieuwkomers uit en een aantal anderen, die het leuk vinden om contact te leggen met deze nieuwkomers. 

Egypte

De cursus wordt gegeven door Mohamed Abdelsalam en Abdelrahman Awad. Beide mannen komen uit Egypte en zijn sinds zeven maanden in Nederland. Mohamed was in Egypte art director, graphic designer en leraar in kunst, Abdelrahman is opgeleid als architect. In Nederland wilden zij graag weer les gaan geven, maar dat was lastig als nieuwkomers. Deze cursus biedt hun die kans. 

Verbinden

De cursisten krijgen les in tekentechnieken en schildertechniek, maar er is ook aandacht voor de positieve effecten van kunst maken bij stress en voor storytelling. Een belangrijk doel van de cursus is ook om te verbinden: Mohamed en Abdelrahman hopen dat er mooie gesprekken en verbindingen zullen ontstaan tussen de nieuwkomers in de les en de anderen.  

Meedoen?

Na deze cursus heb je een stevige basis gelegd in schilder- en tekentechniek, en hopelijk een mooie tijd gehad met een groep mensen met uiteenlopende achtergronden. Zou jij willen deelnemen aan deze cursus? Stuur een mail naar mohamed.yi.art@gmail.com en leg uit waarom (in het Engels of Arabisch). Lees hier meer over dit Doe-het-zelf-project.